Vasárnap, 2024-05-05, 4:19 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénAlmás palacsintaHozzávalók: 4 db alma 3 tojás tej liszt vaj csipet só fahéj Elkészítése: Az
almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük, és kevés vajon
megdinszteljük. Palacsinta tésztát készítünk, és a tésztához
hozzákeverjük a kihűlt almát, amibe előzőleg szórtunk egy kis őrölt
fahéjat. A palacsintát vajon sütjük meg. Ez a palacsinta vastagabb,
mint a hagyományos palacsinta, ezért tovább és kisebb lángon sütjük, mint a
hagyományos, vékony palacsintát. Ha elkészült, darált cukrozott diót - amibe
tettünk egy kis rumaromát és mazsolát - leforrázunk, diótölteléket készítünk belőle, és ezzel megtöltjük a palacsintát, végül feltekerjük.
Tálalás: vanília mártással |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |