Vasárnap, 2024-05-05, 11:45 AM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénSzékely báránybordaHozzávalók:
bárányborda
2-3 paprika
2 db paradicsom
4 db burgonya
5 fej vöröshagyma
fokhagyma, gondolatnyi őrölt kömény, só, bors és egy kevés fűszerpaprika
Elkészítése:
A báránybordát keresztben a bordáinál felvágjuk, megmossuk, és a levét lecsöpögtetjük. A vöröshagymával, paradicsommal, paprikával készítünk egy pörkölt alapot, rárakjuk a bordát, és ízesítésében, technikájában ugyanúgy járunk el, mintha pörköltet készítenénk. Ha a húsunk megpuhult, a hámozott burgonyát nagy cikkekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a tokányhoz, amit puhulásig főzünk.
Tálalás: köretként túrós puliszka dukál hozzá!
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |