Fácánleves fás galuskával
Elkészítése:
A fácánlevest úgy kell főzni, mint bármely tyúkhúslevest, de a lábait kössük
össze fehér cérnával, és úgy lassú tűzzön, csak épp gyöngyözve főzzük! Ha
megvan, géz anyagon keresztül szűrjük le!
Fás galuska:
A fácánhúst leszedjük a csontról, és kétszer
ledaráljuk. 0,10 cent vízből 0,10 dkg vajból, 0,10 dkg lisztből tűzhelyen
készítünk egy masszát, amit a szakma PANÁDNAK hív. Teszünk bele sót, fehér
borst, szerecsendiót, tojássárgát. Ezt összekeverjük, és tejszínhabbal
lazítjuk. Magas szélű tepsibe, amit kifóliáztunk, habzsákból rózsákat
nyomunk (hiányában gombócokat formázunk),alufóliával letakarjuk, és sütőben megpároljuk.
Ez az étel egy nemes étel, megérdemli a türelmet és a törődést.JÓ ÉTVÁGYAT ÉS KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK !
Nyomtatás