Csütörtök, 2018-04-26, 2:52 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Erdélyi kürtős kalács miniben


Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
só, cukor, fahéj, kókuszreszelék, darált mandula

Elkészítés:
3 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatunk, 2 evőkanál cukrot, 50dkg lisztet, 2 egész tojás, csipet sót, 2 dl langyos tejet apránként hozzáadva jól kidolgozzuk. Ha elválik az edény falától, olvasztott vajat csurgatunk bele. Letakarva langyos helyen duplájára dagasztjuk. 0,5 cm széles csíkokat vágunk.
Olvasztott vajjal megkenjük a rudacskákat, és a szalagocskákat rátekerjük. Kristálycukorba jó bátran beleforgatjuk úgy, hogy a tészta meg is lapuljon. Forgónyársas sütőben a nyársra húzzuk a rudacskát annyit, amennyi ráfér, és 220 °C fokon forgónyárs programon 7-10 percig sütjük.

TIPP. Hogy ezt a sütemény elkészíthessük, szükségünk lesz egy kis ügyességre, vagy egy ügyes férjre: fogunk egy fa partfis nyelet, és  feldaraboljuk kb. 15cm-re, ha ezzel megvagyunk, a közepét vastag hegyű fúróval kifúrjuk.
TIPP:Ha megsült, mikor még forró, gyorsan megszórhatjuk fahéjjal, dióval vagy kókuszreszelékkel.






Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0