Sült csirkecomb
Hozzávalók:
6-7 db egész, vagy darabolt csirkecomb (amennyi a sütőbe belefér)
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
csirke fűszersó
Elkészítése:
A megmosott csirkét bedörzsöljük a fűszerrel, tepsibe helyezzük. A hagymát felszeleteljük, és a fokhagymával együtt rátesszük a csirkére. Aláöntünk kb. 4 dl vizet, és 210 °C-on alufóliával letakarva ~50 percig sütjük. Az alufóliát levéve (vigyázva nehogy a forró gőz megégessen!) még 10 percig sütjük, azután megfordítjuk a csirkéket, és további 10 percig sütjük. Ha elég puhának és ropogósnak tartjuk, kivesszük a csirkét, a hagymás szaftot külön tálban kínáljuk.
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc, ebből ~70 perc a sütés
Nyomtatás