Csütörtök, 2018-07-19, 7:11 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Gyümölcsökkel sült kacsacomb


Hozzávalók:
~ 1 kg kacsacomb
1 db alma, 1 db hámozott narancs, 1 marék ribizli
1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa 
zellerzöld, só és bors
1 kanál liba- vagy kacsazsír

Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk, megtisztítjuk a maradék toktól, sóval és borssal bedörzsöljük. Sütőtepsibe belevágjuk a hagymát (nagy darabokra), a répát és a gyümölcsöket. Közéjük rakjuk a kacsacombokat, rárakjuk a zsírt, és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefóliázva 180-200 °C fokos sütőben kb. 2 óra alatt készre sütjük. Ha ropogós kacsacombot szeretnénk, akkor a levéből kivéve papírszalvétával leitatjuk, és külön edényben bő, forró olajban kb. 5 percig sütjük. A művelet befejeztével a levét átszűrjük egy edénybe, adunk hozzá mustárt, fűszerpaprikát, és szórunk rá (óvatosan) egy kevés lisztet, amit gyors mozdulattal habverővel elkeverünk(ez a pecsenyelé). Kiforraljuk, és tálaláskor a combokat meglocsoljuk.
Tálalás: párolt káposzta, burgonya és a comb.
Jó étvágyat!







Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Július 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0