Gyümölcsökkel sült kacsacomb
Hozzávalók:
~ 1 kg kacsacomb
1 db alma, 1 db hámozott narancs, 1 marék ribizli
1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa
zellerzöld, só és bors
1 kanál liba- vagy kacsazsír
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk, megtisztítjuk a maradék toktól, sóval és borssal bedörzsöljük. Sütőtepsibe belevágjuk a hagymát (nagy darabokra), a répát és a gyümölcsöket. Közéjük rakjuk a kacsacombokat, rárakjuk a zsírt, és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefóliázva 180-200 °C fokos sütőben kb. 2 óra alatt készre sütjük. Ha ropogós kacsacombot szeretnénk, akkor a levéből kivéve papírszalvétával leitatjuk, és külön edényben bő, forró olajban kb. 5 percig sütjük. A művelet befejeztével a levét átszűrjük egy edénybe, adunk hozzá mustárt, fűszerpaprikát, és szórunk rá (óvatosan) egy kevés lisztet, amit gyors mozdulattal habverővel elkeverünk(ez a pecsenyelé). Kiforraljuk, és tálaláskor a combokat meglocsoljuk.
Tálalás: párolt káposzta, burgonya és a comb.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
~ 1 kg kacsacomb
1 db alma, 1 db hámozott narancs, 1 marék ribizli
1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa
zellerzöld, só és bors
1 kanál liba- vagy kacsazsír
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk, megtisztítjuk a maradék toktól, sóval és borssal bedörzsöljük. Sütőtepsibe belevágjuk a hagymát (nagy darabokra), a répát és a gyümölcsöket. Közéjük rakjuk a kacsacombokat, rárakjuk a zsírt, és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefóliázva 180-200 °C fokos sütőben kb. 2 óra alatt készre sütjük. Ha ropogós kacsacombot szeretnénk, akkor a levéből kivéve papírszalvétával leitatjuk, és külön edényben bő, forró olajban kb. 5 percig sütjük. A művelet befejeztével a levét átszűrjük egy edénybe, adunk hozzá mustárt, fűszerpaprikát, és szórunk rá (óvatosan) egy kevés lisztet, amit gyors mozdulattal habverővel elkeverünk(ez a pecsenyelé). Kiforraljuk, és tálaláskor a combokat meglocsoljuk.
Tálalás: párolt káposzta, burgonya és a comb.
Jó étvágyat!
Nyomtatás