Csütörtök, 2018-11-15, 8:44 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Magyaros burgonyaleves


Hozzávalók:

burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
1 dl tejföl
1 kanál liszt
2 pár virsli
1 csomag zellerzöld

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, de a levét nem a lefolyóba öntjük, hanem a szoba növényekre, mert a burgonyában sok a vízben oldódó vitamin, és a növényeknek ez tápanyag. A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Kevés fűszerpaprikával megszórjuk, rátesszük a kockázott burgonyát, és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet. (ettől lesz kellemesen savanykás íze. Vigyázzunk, mert ha többet rakunk, akkor keserű lesz.) A virslit felkarikázzuk, és kevés olajon jól megpirítjuk. Ha megfőtt a levesünk, a tejfölből és a lisztből meg kb. 1 dl vízből habarást készítünk (a habarás híg legyen, mert így tud szépen eloszlani a levesben), és szűrön keresztül folyamatos keverés mellet a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a pirított virslit, a zeller zöldet, és még 5 percig főzzük.
JÓ ÉTVÁGYAT!









Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  November 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0