Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók:
burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
1 dl tejföl
1 kanál liszt
2 pár virsli
1 csomag zellerzöld
Elkészítése:
A
burgonyát meghámozzuk, megmossuk, de a levét nem a lefolyóba öntjük,
hanem a szoba növényekre, mert a burgonyában sok a vízben oldódó vitamin,
és a növényeknek ez tápanyag. A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és kevés olajon
megfuttatjuk. Kevés fűszerpaprikával megszórjuk, rátesszük a
kockázott burgonyát, és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a
babérlevelet. (ettől lesz kellemesen savanykás íze. Vigyázzunk, mert ha
többet rakunk, akkor keserű lesz.) A virslit felkarikázzuk, és kevés
olajon jól megpirítjuk. Ha megfőtt a levesünk, a tejfölből és a lisztből
meg kb. 1 dl vízből habarást készítünk (a habarás híg legyen, mert így tud
szépen eloszlani a levesben), és szűrön keresztül folyamatos keverés mellet a leveshez
adjuk. Hozzáadjuk a pirított virslit, a zeller zöldet, és még 5 percig
főzzük.
JÓ ÉTVÁGYAT!Nyomtatás