Péntek, 2019-01-18, 0:35 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Székelykáposzta



Hozzávalók:
0,5 kg savanyú káposzta
0,25 kg sertéscomb
0,25 kg füstölt sertéslapocka
4 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors, kömény(őrölt)
babérlevél
2 kanál olaj


Elkészítése:
A savanyú káposztát átmossuk, és a szálakat ketté vágjuk, hogy ne legyenek olyan hosszúak, félre rakjuk. 
A vöröshagymát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Az olajon megdinszteljük, szórunk rá fűszerpaprikát, egy pici vizet, és hagyjuk hogy visszapiruljon zsírjára. Ezt mégegyszer megismételjük, és ekkor rakjuk rá a húst. Hagyjuk a húsnak a levét elpárologni, sózzuk, borsózzuk, az őrölt köményből is szórunk rá (segíti a nehéz ételek feldolgozását) egy gondolatnyit. Két babérlevelet is rakunk rá, hagyjuk főni. 
Ha a húsunk félig megfőtt, rárakjuk a káposztát, és készre főzzük. Utolsó öt percben rárakjuk a zúzott fokhagymát. (a székely káposztát soha nem habarjuk, sokan azt hiszik, hogy a székelykáposzta habart étel, NEM!!)
Tálalás: tejföl és barnakenyér dukál hozzá.


˝Gyere velem a Hargitára
Hegyet látni Erdély tájra
A Hargitán otthon vagyok én˝




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Január 2019  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 73
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0