Székelykáposzta
0,5 kg savanyú káposzta
0,25 kg sertéscomb
0,25 kg füstölt sertéslapocka
4 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors, kömény(őrölt)
babérlevél
2 kanál olaj
Elkészítése:
A savanyú káposztát átmossuk, és a szálakat ketté vágjuk, hogy ne legyenek olyan hosszúak, félre rakjuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, és kockára
vágjuk. Az olajon megdinszteljük, szórunk rá fűszerpaprikát, egy pici
vizet, és hagyjuk hogy visszapiruljon zsírjára. Ezt mégegyszer
megismételjük, és ekkor rakjuk rá a húst. Hagyjuk a húsnak a levét
elpárologni, sózzuk, borsózzuk, az őrölt köményből is szórunk rá (segíti
a nehéz ételek feldolgozását) egy gondolatnyit. Két babérlevelet is
rakunk rá, hagyjuk főni.
Ha a húsunk félig megfőtt, rárakjuk a káposztát,
és készre főzzük. Utolsó öt percben rárakjuk a zúzott fokhagymát. (a
székely káposztát soha nem habarjuk, sokan azt hiszik, hogy a székelykáposzta habart étel, NEM!!)
Tálalás: tejföl és barnakenyér dukál hozzá.
˝Gyere velem a Hargitára
Hegyet látni Erdély tájra
A Hargitán otthon vagyok én˝
Tálalás: tejföl és barnakenyér dukál hozzá.
˝Gyere velem a Hargitára
Hegyet látni Erdély tájra
A Hargitán otthon vagyok én˝
Nyomtatás