Vasárnap, 2024-05-05, 7:07 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénSzékelykáposzta0,5 kg savanyú káposzta 0,25 kg sertéscomb 0,25 kg füstölt sertéslapocka 4 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma só, bors, kömény(őrölt) babérlevél 2 kanál olaj Elkészítése: A savanyú káposztát átmossuk, és a szálakat ketté vágjuk, hogy ne legyenek olyan hosszúak, félre rakjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, és kockára
vágjuk. Az olajon megdinszteljük, szórunk rá fűszerpaprikát, egy pici
vizet, és hagyjuk hogy visszapiruljon zsírjára. Ezt mégegyszer
megismételjük, és ekkor rakjuk rá a húst. Hagyjuk a húsnak a levét
elpárologni, sózzuk, borsózzuk, az őrölt köményből is szórunk rá (segíti
a nehéz ételek feldolgozását) egy gondolatnyit. Két babérlevelet is
rakunk rá, hagyjuk főni. Ha a húsunk félig megfőtt, rárakjuk a káposztát,
és készre főzzük. Utolsó öt percben rárakjuk a zúzott fokhagymát. (a
székely káposztát soha nem habarjuk, sokan azt hiszik, hogy a székelykáposzta habart étel, NEM!!) Tálalás: tejföl és barnakenyér dukál hozzá. ˝Gyere velem a Hargitára Hegyet látni Erdély tájra A Hargitán otthon vagyok én˝ Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |