Narancsos túrósütemény
Hozzávalók:
a tésztához:
3 db tojás
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál finomliszt
1/3 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor nélküli kakaópor
0,5 dl olaj
a krémhez:
25 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja
néhány csepp citromlé
a mázhoz:
4 dl szénsavas narancsízű üditőital
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl cukor
a díszítéshez:
2 db narancs
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, olajat és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt, magas falú (kisebb méretű) tepsibe tesszük, 180°C-on 15-17 perc alatt készre sütjük. A krémhez a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, a túrót, citromhéjat és a citrom levét hozzáadjuk. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőben lehűtjük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összekeverjük, a maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. A túrós masszára rátesszük a meghámozott, leszeletelt narancsokat, majd a langyos mázzal lekenjük. Hűtőben megdermesztjük.
Elkészítési idő: 1 óra + hűlés ideje
Nyomtatás
Elkészítési idő: 1 óra + hűlés ideje