Vasárnap, 2024-05-05, 6:19 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénNarancsos túrósüteményHozzávalók: a tésztához: 3 db tojás 3 evőkanál porcukor 3 evőkanál finomliszt 1/3 csomag sütőpor 1 evőkanál cukor nélküli kakaópor 0,5 dl olaj a krémhez: 25 dkg tehéntúró 15 dkg porcukor 20 dkg margarin 1 db citrom reszelt héja néhány csepp citromlé a mázhoz: 4 dl szénsavas narancsízű üditőital 1 csomag vaníliás pudingpor 1 dl cukor a díszítéshez: 2 db narancs Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, olajat és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt, magas falú (kisebb méretű) tepsibe tesszük, 180°C-on 15-17 perc alatt készre sütjük. A krémhez a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, a túrót, citromhéjat és a citrom levét hozzáadjuk. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőben lehűtjük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összekeverjük, a maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. A túrós masszára rátesszük a meghámozott, leszeletelt narancsokat, majd a langyos mázzal lekenjük. Hűtőben megdermesztjük. Nyomtatás
Elkészítési idő: 1 óra + hűlés ideje |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |