Túros puliszka
Emlékszem, mikor kisgyerek voltam, az Édesanyám
sokszor főzött puliszkát. Volt mikor túrosat, tejfölöset, vagy csak egyszerűen tejjel fogyasztottuk. Megfőzte, kikeverte, és mikor összeállt a puliszka,
fazekastól ráborította egy deszkára úgy, hogy ne lássuk, mi van
alatta, és megkérdezte:
- Mi van alatta?
Én a testvéreimmel, mint öt kismadár csicseregtük:
- SÁRGARIGÓ!
- Mi van alatta?
Én a testvéreimmel, mint öt kismadár csicseregtük:
- SÁRGARIGÓ!
Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1 kanál zsír
30 dkg juhtúró
ízlés szerint só
3 dl tejföl
Elkészítése :
Fazékba felteszünk kb. 3 l vizet főni. Ha forr, sózzuk, beletesszük a
zsírt, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát, és még
3-4 percig lassú tűzzön főzzük.
Kizsírozott hőálló edénybe rétegezzük: egy réteg puliszka, egy réteg túró, egy réteg tejföl.
Még egy sort készítünk, és ha ízlésünk úgy kéri, szalonna kockával megszórva sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
Kizsírozott hőálló edénybe rétegezzük: egy réteg puliszka, egy réteg túró, egy réteg tejföl.
Még egy sort készítünk, és ha ízlésünk úgy kéri, szalonna kockával megszórva sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
Ropogósra sült csirkeszárnyakkal is fogyaszthatjuk. ISTENI!!!
Nyomtatás