Szombat, 2018-01-20, 3:34 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Túros puliszka



Emlékszem, mikor kisgyerek voltam, az Édesanyám sokszor főzött puliszkát. Volt mikor túrosat, tejfölöset, vagy csak egyszerűen tejjel fogyasztottuk. Megfőzte, kikeverte, és mikor összeállt a puliszka, fazekastól ráborította egy deszkára úgy, hogy ne lássuk, mi van alatta, és megkérdezte:
- Mi van alatta?
Én a testvéreimmel, mint öt kismadár csicseregtük:         
- SÁRGARIGÓ!

Hozzávalók:

30 dkg kukoricadara
1 kanál zsír
30 dkg juhtúró
ízlés szerint só
3 dl tejföl

Elkészítése :
Fazékba felteszünk kb. 3 l vizet főni. Ha forr, sózzuk, beletesszük a zsírt, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát, és még 3-4 percig lassú tűzzön főzzük.
Kizsírozott hőálló edénybe rétegezzük: egy réteg puliszka, egy réteg túró, egy réteg tejföl.
Még egy sort készítünk, és ha ízlésünk úgy kéri, szalonna kockával megszórva sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.

Ropogósra sült csirkeszárnyakkal is fogyaszthatjuk. ISTENI!!!



              







Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Január 2018  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0