Göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
2 db csirkemell
20 dkg szeletelt sonka
15 dkg trappista sajt
csirke fűszersó
1 dl olaj
Elkészítés:
Csirkemelleket kifilézzük, lebőrözzük, hosszában felszeljük (csirkemell felét vastagságtól függően 2-3 részre lehet vágni, így 8-12 db tekercsünk lesz). Fűszersót az olajjal összekeverjük, vékonyan megkenjük a kissé kiklopfolt mell egyik oldalát, ráterítjük a szelet sonkát, és a vékonyabb felétől kezdve feltekerjük. Majd fogpiszkálóval rögzítjük, hogy sütés közben ne eressze el magát. Hőálló tálba beletesszük a felgöngyölített húsokat, megkenjük a tetejét olajos fűszerrel, és 180°C-on 20-25 percig sütjük. Majd a reszelt sajtot a tetejére tesszük, és még a pirulásig 5-10 percig visszatesszük a sütőbe. Kiválóan alkalmas diétás étrendhez kis salátával, párolt zöldséggel.
Elkészítési idő:
60 perc, ebből 30-35 perc a sütés
Nyomtatás