Csütörtök, 2018-07-19, 7:14 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén



Fehér kenyér

 
Ha valaki kenyeret süt, és az sikerül, úgy érzi, hogy maga a csoda, hisz egy jó kenyér felteszi a koronát az étkezésre, vagy pedig elrontja azt.
Kívánom, hogy Önnek is olyan örömet okozzon a kenyérsütés, mint nekem!

Hozzávalók:
50 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
2 csapott tk. só
1 csapott tk. cukor

2 dl langyos tej
3 dkg vaj

ezenkívül liszt a tészta kidolgozásához
olaj a kenéshez
kevés tej és cukor a kenéshez

Elkészítés:


A lisztet beleszitáljuk egy edénybe. 1,75 dl langyos vízzel és a többi hozzávalóval készítünk egy félkemény, formázható masszát.

Lisztezett deszkán jól kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és kelesztjük, míg duplájára nő. Ekkor mégegyszer átgyúrjuk. Ha formába tesszük, akkor a formát kizsírozzuk, és beletesszük a formába, hagyjuk kelni. Ha nem tesszük formába, akkor zsírozott lemezre helyezzük. Ha megint duplára nőtt, akkor vizes késsel, gyors mozdulattal három vagy négy metszést végzünk a kenyéren, lekenjük cukros tejjel, rászórjuk a lenmagot, fóliát helyezünk rá (nem zárjuk le csak épp a tetejére helyezzük,hogy ne égjen meg a mag), és 220-240°C fokon kb. 40 percig piros ropogósra sütjük.









Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Július 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0