Vasárnap, 2024-05-05, 8:00 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénFehér kenyérHa valaki kenyeret süt, és az sikerül, úgy érzi, hogy maga a csoda, hisz egy jó kenyér felteszi a koronát az étkezésre, vagy pedig elrontja azt. Kívánom, hogy Önnek is olyan örömet okozzon a kenyérsütés, mint nekem! Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt 1 csomag szárított élesztő 2 csapott tk. só 1 csapott tk. cukor 2 dl langyos tej 3 dkg vaj ezenkívül liszt a tészta kidolgozásához olaj a kenéshez kevés tej és cukor a kenéshez Elkészítés: A lisztet beleszitáljuk egy edénybe. 1,75 dl langyos vízzel és a többi hozzávalóval készítünk egy félkemény, formázható masszát. Lisztezett
deszkán jól kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és kelesztjük,
míg duplájára nő. Ekkor mégegyszer átgyúrjuk. Ha formába tesszük, akkor a
formát kizsírozzuk, és beletesszük a formába, hagyjuk kelni. Ha nem tesszük formába, akkor zsírozott lemezre helyezzük. Ha megint duplára
nőtt, akkor vizes késsel, gyors mozdulattal három vagy négy metszést
végzünk a kenyéren, lekenjük cukros tejjel, rászórjuk a lenmagot, fóliát
helyezünk rá (nem zárjuk le csak épp a tetejére helyezzük,hogy ne égjen
meg a mag), és 220-240°C fokon kb. 40 percig piros ropogósra sütjük. Nyomtatás
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |