Vasárnap, 2024-05-05, 10:04 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénKukorica krémlevesHozzávalók: 0,5 kg kukorica (idényben friss kukoricaszemekből, vagy mirelite) 1 tömlős sajt (camping vagy hasonló, lehet zöldfűszeres is), vagy 2 dl főzőtejszín 1,5-2 l zöldségleves alap (leveskockából is készíthetünk) 10 dkg trappista, vagy edami sajt bors, petrezselyemzöld (esetleg 1-2 db burgonya) Elkészítése: Kukoricát feltesszük főni a leves
alapban. Mikor megpuhult, összemixeljük kézi botmixerrel., majd leszűrjük, hogy a héja ne kerüljön bele a levesbe, kipréseljük szűrőn keresztül a maradék levet. Ha túl hígnak
találjuk, tehetünk még hozzá 1-2 szem krumplit (ezt is meg kell főzni,
és turmixolni), ha sűrű, akkor még vizet, esetleg tejet. Visszatesszük
főni a tömlős sajttal, vagy tejszínnel, míg elolvad a sajt, illetve
tejszínnél forrástól számított 2 percig. Ízlés szerint borsozhatjuk,
tetejére petrezselyemzöldet tehetünk. Tálaláskor tehetünk rá pirított kenyérkockát és reszelt sajtot.Elkészítési idő: 40 perc Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |