Kukorica krémleves
Hozzávalók:
0,5 kg kukorica (idényben friss kukoricaszemekből, vagy mirelite)
1 tömlős sajt (camping vagy hasonló, lehet zöldfűszeres is), vagy 2 dl főzőtejszín
1,5-2 l zöldségleves alap (leveskockából is készíthetünk)
10 dkg trappista, vagy edami sajt
bors, petrezselyemzöld
(esetleg 1-2 db burgonya)
Elkészítése:
Kukoricát feltesszük főni a leves
alapban. Mikor megpuhult, összemixeljük kézi botmixerrel., majd leszűrjük, hogy a héja ne kerüljön bele a levesbe, kipréseljük szűrőn keresztül a maradék levet. Ha túl hígnak
találjuk, tehetünk még hozzá 1-2 szem krumplit (ezt is meg kell főzni,
és turmixolni), ha sűrű, akkor még vizet, esetleg tejet. Visszatesszük
főni a tömlős sajttal, vagy tejszínnel, míg elolvad a sajt, illetve
tejszínnél forrástól számított 2 percig. Ízlés szerint borsozhatjuk,
tetejére petrezselyemzöldet tehetünk.
Tálaláskor tehetünk rá pirított kenyérkockát és reszelt sajtot.Elkészítési idő:
40 perc
Nyomtatás