Milánói spagetti
Hozzávalók:
20 dkg sonka
20 dkg gomba
1 kis doboz sűrített paradicsom
10 dkg császárszalonna
só, bors, bazsalikom, oregánó
1 kiskanál cukor
Elkészítése:
A
vöröshagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és egy mélyebb
serpenyőben a szeletelt, darabokra vágott császárszalonnával megpirítjuk. Rárakjuk a szeletelt gombát, és a levét
elpárologtatjuk. Hozzáadjuk a csíkozott sonkát és a sűrített
paradicsomot. (és itt a lényeg! A milánói lelke a paradicsom
visszapirításon van. A paradicsomot többször vissza kell pirítani,
mégpedig úgy, hogy mikor a paradicsom már nagyon pirul, akkor egy pici
vizet öntünk rá. Ezt többször megismételjük, hogy pörzs ízt
kapjunk.) Közben rárakjuk a fűszereket, és a cukrot is és készre főzzük. A
főtt spagettivel összekeverjük, reszelt sajttal tálaljuk.
Nyomtatás