Péntek, 2018-01-19, 6:31 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Fánk


Imádjuk a fánkot. Most rozslisztből készítem, így csökkenthetjük a szervezetbe bevitt szénhidrát mennyiségét, de aki nem szereti az újdonságokat, annak is javaslom a receptet, egyszerűen helyettesíti a rozslisztet búzaliszttel.


Hozzávalók:
50 dkg rozsliszt (vagy 25 dkg rétesliszt + 25 dkg finomliszt)
3 db tojássárga
3 dkg élesztő
csipet só
5 dkg olvasztott margarin
2-2,5 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
olaj a sütéshez
porcukor a hintéshez
lekvár, puding, mogyorókrém a tetejére

Elkészítése:
Tejet langyítjuk az evőkanál cukorral, majd szétmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk. (minden összetevőnek langyosnak kell lennie, de ne túl melegnek, mert az élesztőgombát megöli). Lisztet a tojássárgával, sóval, olvasztott margarinnal, élesztővel, és annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen másfél órát kelesztjük.
Ha duplájára kelt, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy vizespohárral kiszaggatjuk, maradék tésztából "madárkákat" formázunk:). Letakarva még egy fél órát pihentetjük. A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, majd a meleg (ne túl forró olajba, mert hamar megéghet a tészta), kisütjük.
Porcukorral megszórjuk, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel tálaljuk.
Az én fánkom barnásabb színű a rozsliszt miatt, de aki a hagyományos fánkot szereti, annak fehér színű lesz a fánk belseje.

Elkészítési idő: 2 óra 40 perc (ebből 2 óra kelesztés)

Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Január 2018  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0