Vasárnap, 2024-05-05, 2:27 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénFánkImádjuk a fánkot. Most rozslisztből készítem, így csökkenthetjük a szervezetbe bevitt szénhidrát mennyiségét, de aki nem szereti az újdonságokat, annak is javaslom a receptet, egyszerűen helyettesíti a rozslisztet búzaliszttel. Hozzávalók: 50 dkg rozsliszt (vagy 25 dkg rétesliszt + 25 dkg finomliszt) 3 db tojássárga 3 dkg élesztő csipet só 5 dkg olvasztott margarin 2-2,5 dl langyos tej 1 evőkanál cukor olaj a sütéshez porcukor a hintéshez lekvár, puding, mogyorókrém a tetejére Elkészítése: Tejet langyítjuk az evőkanál cukorral, majd szétmorzsoljuk benne az élesztőt, és felfuttatjuk. (minden összetevőnek langyosnak kell lennie, de ne túl melegnek, mert az élesztőgombát megöli). Lisztet a tojássárgával, sóval, olvasztott margarinnal, élesztővel, és annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen másfél órát kelesztjük. Ha duplájára kelt, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy vizespohárral kiszaggatjuk, maradék tésztából "madárkákat" formázunk:). Letakarva még egy fél órát pihentetjük. A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, majd a meleg (ne túl forró olajba, mert hamar megéghet a tészta), kisütjük. Porcukorral megszórjuk, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel tálaljuk. Az én fánkom barnásabb színű a rozsliszt miatt, de aki a hagyományos fánkot szereti, annak fehér színű lesz a fánk belseje. Elkészítési idő: 2 óra 40 perc (ebből 2 óra kelesztés) |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |