Feketeerő torta
Hozzávalók:
13 dkg liszt
13 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mandula vagy dió
10 dkg csokoládéreszelék
1/2 csomag sütőpor
töltelékhez:
5 dl tejszín
15 dkg porvukor
3 csomag habfixáló
10 dkg csokoládéreszelék
1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A hozzávalókat géppel kikeverjük, beletesszük a fehérjét, majd 160°C fokon (légkeveréses sütőben) kb. 30 perc alatt megsütjük. A kihűlt tortát 2 részre vágjuk, alsó részét meglocsoljuk 4-5 evőkanál meggybefőtt lével, rátesszük a porcukorból, tejszínből, habfixálóból keményre vert tejszín harmadát, majd a tortareszelék harmadát, végül a meggy felét. A második lappal is így járunk el, az oldalára is rakjunk a tejszínből és tortareszelékből. Hűtőben állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
elkészítési idő: 70 perc + hűlési idő