Péntek, 2017-11-24, 10:57 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


A Fácán tisztítása:



A fácánt, mint minden vadat, érlelni kell a saját szőrében, tollában a fehérje visszabontás miatt 2-től 5-6 napig hideg, hűvös helyen. Érlelés után a fácánt száraz kopasztással megtisztítjuk óvatosan, hogy a bőrét ne tépjük fel. Ha megvagyunk, akkor tűzhely felett a szőröket lepörzsöljük, és ezután zsigereljük (azaz kiszedjük a belső felét). Ezután folyó, hideg víz alatt alaposan megmossuk. Ha igényünk van a fejére és a lábára, megtartjuk, ha nem, eltávolítjuk.
A fácánból levest és sültet lehet készíteni. Ha idős a fácán, akkor levesnek ajánlom, de ha fiatal, akkor töltve, sütve. Szalonnával megspékelve igen kellemes ünnepi étel.  
Nos az én fácánom fiatal, de azért én levest fogok készíteni belőle a legszebb ünnepünkre, karácsonyra.



Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  November 2017  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 70
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0