A Fácán tisztítása:
A fácánt, mint minden vadat,
érlelni kell a saját szőrében, tollában a fehérje visszabontás miatt
2-től 5-6 napig hideg, hűvös helyen. Érlelés után a fácánt száraz
kopasztással megtisztítjuk óvatosan, hogy a bőrét ne tépjük fel. Ha
megvagyunk, akkor tűzhely felett a szőröket lepörzsöljük, és ezután
zsigereljük (azaz kiszedjük a belső felét). Ezután folyó, hideg
víz alatt alaposan megmossuk. Ha igényünk van a fejére és a lábára, megtartjuk,
ha nem, eltávolítjuk.
A fácánból levest és sültet lehet készíteni. Ha idős a fácán, akkor levesnek ajánlom, de ha fiatal, akkor töltve, sütve. Szalonnával megspékelve igen kellemes ünnepi étel.
Nos az én fácánom fiatal, de azért én levest fogok készíteni belőle a legszebb ünnepünkre, karácsonyra.
NyomtatásA fácánból levest és sültet lehet készíteni. Ha idős a fácán, akkor levesnek ajánlom, de ha fiatal, akkor töltve, sütve. Szalonnával megspékelve igen kellemes ünnepi étel.
Nos az én fácánom fiatal, de azért én levest fogok készíteni belőle a legszebb ünnepünkre, karácsonyra.