Vasárnap, 2024-05-05, 11:52 AM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénBújtatott csirkefalatkák piskóta labdában0,5 kg csirkemell filé só, bors, liszt Piskóta: 5 db tojás 10 dkg liszt (a piskóta alap receptje: minden egyes tojáshoz 2 dkg liszt 2 dkg cukor, de most cukrot nem használunk mert sós a piskóta). Elkészítés:
A csirkemelleket felvágjuk 2 cm kockákra. Sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk, hogy a hús magába szívja a fűszereket.
Egy szalvétára kiszedjük, tojásos rizst és egy kis édes-savanyú mártást adunk hozzá.A tojásokat külön edénybe kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk (bármilyen habot verünk mindig csak egy irányba keverjük, mert ha visszafelé keverjük, akkor a belekevert levegőt kikeverjük, vagy összetörjük a habot). Utána a tojássárgájába teszünk egy csipet sót , és ezt is könnyű habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját, és szűrőn keresztül a lisztet hozzászitáljuk a masszához , miközben laza mozdulattal és spicckanállal óvatosan összedolgozzuk. A csirkefalatkákat egyenként lisztezzük, és ebbe a masszába forgatva és evőkanállal kiszedve bő forró olajba kisütjük (azért lesz labda formája, mert kanállal tesszük bele az olajba). Ha beleraktuk a falatkákat az olajba NE várjuk meg míg megpirul, mert nem hagyja magát megfordítani. Forgassuk többet, és bátran, úgy süssük meg! Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |