Bújtatott csirkefalatkák piskóta labdában

0,5 kg csirkemell filé
só, bors, liszt
Piskóta:
5 db tojás
10 dkg liszt
(a piskóta alap receptje: minden egyes tojáshoz 2 dkg liszt 2 dkg cukor, de most cukrot nem használunk mert sós a piskóta).
Elkészítés:

A csirkemelleket felvágjuk 2 cm kockákra. Sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk, hogy a hús magába szívja a fűszereket.
A tojásokat külön edénybe kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk (bármilyen habot verünk mindig csak egy irányba keverjük, mert ha visszafelé keverjük, akkor a belekevert levegőt kikeverjük, vagy összetörjük a habot). Utána a tojássárgájába teszünk egy csipet sót , és ezt is könnyű habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját, és szűrőn
keresztül a lisztet hozzászitáljuk a masszához
, miközben laza mozdulattal és spicckanállal óvatosan összedolgozzuk. A
csirkefalatkákat egyenként lisztezzük, és ebbe a masszába forgatva és
evőkanállal kiszedve bő forró olajba kisütjük (azért lesz labda formája,
mert kanállal tesszük bele az olajba).
Ha beleraktuk a falatkákat az
olajba NE várjuk meg míg megpirul, mert nem hagyja magát
megfordítani. Forgassuk többet, és bátran, úgy süssük meg!
Egy szalvétára kiszedjük, tojásos rizst és egy kis édes-savanyú mártást adunk hozzá.A tojásokat külön edénybe kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk (bármilyen habot verünk mindig csak egy irányba keverjük, mert ha visszafelé keverjük, akkor a belekevert levegőt kikeverjük, vagy összetörjük a habot). Utána a tojássárgájába teszünk egy csipet sót , és ezt is könnyű habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját, és szűrőn


Nyomtatás