Vasárnap, 2017-12-17, 6:30 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Bújtatott csirkefalatkák piskóta labdában



Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell filé
só, bors, liszt

Piskóta:
5 db tojás
10 dkg liszt
(a piskóta alap receptje: minden egyes tojáshoz 2 dkg liszt 2 dkg cukor, de most cukrot nem használunk mert sós a piskóta).

Elkészítés:

A csirkemelleket felvágjuk 2 cm kockákra. Sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk, hogy a hús magába szívja a fűszereket.
A tojásokat külön edénybe kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk (bármilyen habot verünk mindig csak egy irányba keverjük, mert ha visszafelé keverjük, akkor a belekevert levegőt kikeverjük, vagy összetörjük a habot). Utána a tojássárgájába teszünk egy csipet sót , és ezt is könnyű habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját, és szűrőn keresztül a lisztet hozzászitáljuk a masszához , miközben laza mozdulattal és spicckanállal óvatosan összedolgozzuk. A csirkefalatkákat egyenként lisztezzük, és ebbe a masszába  forgatva és evőkanállal kiszedve bő forró olajba kisütjük (azért lesz labda formája, mert kanállal tesszük bele az olajba). Ha beleraktuk a falatkákat az olajba NE várjuk meg míg megpirul, mert nem hagyja magát megfordítani. Forgassuk többet, és bátran, úgy süssük meg!
Egy szalvétára kiszedjük, tojásos rizst és egy kis édes-savanyú mártást adunk hozzá.




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0