Csütörtök, 2018-07-19, 6:56 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Hagymaleves



Hozzávalók:
4 db nagyobb fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl tejszín
20 dkg vaj

1 evőkanál liszt
nemespenészű kék sajt
só, bors

Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A hagymát lefordítjuk, és szálával keresztben vékonyan felszeleteljük.
A vajat edényben felolvasztjuk, és a hagymát rárakjuk. Lassú tűzzön időnként belekeverve megpuhítjuk a hagymát, ha puha, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy evőkanál lisztet rászórunk, és egy picit pirítjuk (elveszíti a nyers ízt), ráöntünk
kb. 3 l vizet. 5 perc forralás után a tejszínt edénybe öntjük, kiveszünk a meleg levesből úgy kb. fél decit, és hozzáadjuk a tejszínhez (hőkiegyenlítés). Összekeverjük, és szűrön keresztül folytonos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Kiforraljuk reszelt sajttal, és pirított kenyérkockával fogyasztjuk.
Tipp: ha egy kis rozscipónak a kupakját levágjuk, kiszedjük a belét, alacsony hőmérsékleten sütőbe kiszárítjuk, a levest ebben is tálalhatjuk.






Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Július 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0