Vasárnap, 2024-05-05, 10:50 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénHagymaleves4 db nagyobb fej vöröshagyma 1 csomag petrezselyemzöld 1 dl tejszín 20 dkg vaj 1 evőkanál liszt nemespenészű kék sajt só, bors Elkészítése: A vöröshagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A hagymát lefordítjuk, és szálával keresztben vékonyan felszeleteljük. A vajat edényben felolvasztjuk, és a hagymát rárakjuk. Lassú tűzzön időnként belekeverve megpuhítjuk a hagymát, ha puha, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy evőkanál lisztet rászórunk, és egy picit pirítjuk (elveszíti a nyers ízt), ráöntünk kb. 3 l vizet. 5 perc forralás után a tejszínt edénybe öntjük, kiveszünk a meleg levesből úgy kb. fél decit, és hozzáadjuk a tejszínhez (hőkiegyenlítés). Összekeverjük, és szűrön keresztül folytonos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Kiforraljuk reszelt sajttal, és pirított kenyérkockával fogyasztjuk. Tipp: ha egy kis rozscipónak a kupakját levágjuk, kiszedjük a belét, alacsony hőmérsékleten sütőbe kiszárítjuk, a levest ebben is tálalhatjuk. Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |