Vasárnap, 2024-05-05, 12:53 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénMeggyes-mákos kuglóf18 dkg margarin 1 üveg magozott meggykompót 1 db alma (vagy 2 kis alma) 35 dkg liszt 1 csomag sütőpor 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 4 db tojás 1,5 dl tej 3 dkg darált mák szóráshoz: porcukor Elkészítése: A margarint megolvasztjuk, meggyet lecsöpögtetjük, hámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, tojást, langyos margarint és a tejet keverőgéppel összedolgozzuk. A tésztamasszát elfelezzük, egyik felébe az almát, másik felébe a darált mákot keverjük. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába először a mákos, rá az almás tésztát rakjuk, legfelül a meggyet elosztjuk. 180°C-os (légkeveréses sütőnél 160°C) előmelegített sütőben ~50 percig sütjük. Ha megsült, és pihent kb. 5 percet, a tetejére süteménytálat teszünk, óvatosan megfordítjuk, és leválasztjuk a formáról. Kihűlve megszórjuk porcukorral. Tálalhatjuk simán, vagy egy kis lekvárral, ki hogy szereti. Kávé, tea mellé ideális reggeli. Elkészítési idő: 70 perc, ebből 50 perc a sütés Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |