RAKOTT BROKKOLI
Hozzávalók:
1 db brokkoli
50 dkg sertés lapocka (lehet helyette darált hús, csirke-, pulyamell)
2 dl tejföl
10 dkg rizs
15 dkg trappista sajt
kevés olaj
1 db vöröshagyma
1 kanál zsemle morzsa
só, bors, fűszerpaprika
Elkészítése:
A brokkolit
rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. A rizst ugyancsak
sós vízben megpároljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés
olajon megpirítjuk, rárakjuk a feldarabolt húst, és folytonos keverés mellett megvárjuk,
míg a húsnak a leve elpárolog. Zsírjára pirítjuk, ekkor sózzuk,
borsózzuk, kevés paprikával megszórjuk. Ha a hús megpuhult, hőállóedényt kikenünk olajjal, zsemlemorzsával megszórjuk. A brokkolit leszűrjük. Az
edény aljára tesszük a brokkoli felét, rá a párolt rizst, a
húst, és a tetejére rárakjuk a maradék brokkolit. Tejfölt kikavarjuk
sóval,
borssal. Ezt ráöntjük a karfiolra, tetejére reszelt sajtot szórunk, és
180°C
fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő:
60 perc
Nyomtatás
Elkészítési idő:
60 perc