Szerda, 2019-10-16, 11:13 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


RAKOTT BROKKOLI


Hozzávalók:
1 db brokkoli
50 dkg sertés lapocka (lehet helyette darált hús, csirke-, pulyamell)
2 dl tejföl
10 dkg rizs
15 dkg trappista sajt
kevés olaj
1 db vöröshagyma
1 kanál zsemle morzsa
só, bors, fűszerpaprika

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. A rizst ugyancsak sós vízben megpároljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rárakjuk a feldarabolt húst, és folytonos keverés mellett megvárjuk, míg a húsnak a leve elpárolog. Zsírjára pirítjuk, ekkor sózzuk, borsózzuk, kevés paprikával megszórjuk. Ha a hús megpuhult,  hőállóedényt kikenünk olajjal, zsemlemorzsával megszórjuk. A brokkolit leszűrjük. Az edény aljára  tesszük a brokkoli felét, rá a párolt rizst, a húst, és a tetejére rárakjuk a maradék brokkolit. Tejfölt kikavarjuk sóval, borssal. Ezt ráöntjük a karfiolra, tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180°C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő:
60 perc




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Október 2019  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 75
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0