Vasárnap, 2024-05-05, 4:35 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénRAKOTT BROKKOLIHozzávalók: 1 db brokkoli 50 dkg sertés lapocka (lehet helyette darált hús, csirke-, pulyamell) 2 dl tejföl 10 dkg rizs 15 dkg trappista sajt kevés olaj 1 db vöröshagyma 1 kanál zsemle morzsa só, bors, fűszerpaprika Elkészítése: A brokkolit
rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. A rizst ugyancsak
sós vízben megpároljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés
olajon megpirítjuk, rárakjuk a feldarabolt húst, és folytonos keverés mellett megvárjuk,
míg a húsnak a leve elpárolog. Zsírjára pirítjuk, ekkor sózzuk,
borsózzuk, kevés paprikával megszórjuk. Ha a hús megpuhult, hőállóedényt kikenünk olajjal, zsemlemorzsával megszórjuk. A brokkolit leszűrjük. Az
edény aljára tesszük a brokkoli felét, rá a párolt rizst, a
húst, és a tetejére rárakjuk a maradék brokkolit. Tejfölt kikavarjuk
sóval,
borssal. Ezt ráöntjük a karfiolra, tetejére reszelt sajtot szórunk, és
180°C
fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Nyomtatás
Elkészítési idő: 60 perc |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |