Vasárnap, 2024-05-05, 8:33 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénLúdláb torta egyszerűenHozzávalók: 10 db tojás 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 20 dkg porcukor 1 reszelt citrom héja 8 dkg kakaó 2 tábla bármely csoki 0,5 dl tejszín 2 evőkanál rumaroma 1 üveg meggybefőtt Elkészítése: A
tojásokat szétválasztjuk két megfelelő űrtartalmú edénybe, a sárgáját
porcukor felével habosra keverjük, utána a fehérjét kemény habbá verjük,
a porcukrot is hozzáadjuk, még keverünk egy keveset rajta. Szűrön
keresztül (szitáljuk) hozzáadjuk a lisztet, sütőport, amit spicckanállal laza
mozdulatokkal eldolgozunk. Kakaót is ugyanígy hozzáadjuk ÓVATOSAN, hogy
ne törjön meg a piskótamassza, ezután a sütőport és a citrom héját is
belekeverjük. Alufóliával bélelt (ha alufóliával kibéleljük a formát nem
kell kikenni) formába öntjük, és 180°C fokos sütőbe úgy 30 percig sütjük.
Míg sül a massza, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és
kanalanként hozzáadjuk a vaníliapudingot (jó kemény kell legyen a krém!). Ha megvagyunk akkor a felolvasztott és
lehűlt csokit (ne legyen híg, sűrű massza kell legyen) hozzáadjuk a
krémhez, amiből gyönyörű és finom csokikrémet készítünk. Amikor a piskótánk
megsült és ki is hűlt három lapra vágjuk. Meggy levével meglocsoljuk, teszünk rá meggyet, ahogy igény van rá, és
ráteszünk egy réteg krémet, a másodiknál is ugyanez az eljárás. A
harmadik lapot is meglocsoljuk, teszünk rá krémet. Az
oldalait szépen elkenjük, és a maradék krémet habzsákba téve megdíszítjük a tetejét kis csokikrém rózsákkal, ezekre a rózsákra teszünk
egy-egy szem meggyet. Oldalát mandulával díszíthetjük. Jó étvágyat!
"Ki Márton napkor libát nem eszik, az egész évben éhezik" (mi együnk lúdláb tortát) |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |