Lúdláb torta egyszerűen
Hozzávalók:
10 db tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
1 reszelt citrom héja
8 dkg kakaó
2 tábla bármely csoki
0,5 dl tejszín
2 evőkanál rumaroma
1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A
tojásokat szétválasztjuk két megfelelő űrtartalmú edénybe, a sárgáját
porcukor felével habosra keverjük, utána a fehérjét kemény habbá verjük,
a porcukrot is hozzáadjuk, még keverünk egy keveset rajta. Szűrön
keresztül (szitáljuk) hozzáadjuk a lisztet, sütőport, amit spicckanállal laza
mozdulatokkal eldolgozunk. Kakaót is ugyanígy hozzáadjuk ÓVATOSAN, hogy
ne törjön meg a piskótamassza, ezután a sütőport és a citrom héját is
belekeverjük. Alufóliával bélelt (ha alufóliával kibéleljük a formát nem
kell kikenni) formába öntjük, és 180°C fokos sütőbe úgy 30 percig sütjük.
Míg sül a massza, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és
kanalanként hozzáadjuk a vaníliapudingot (jó kemény kell legyen a krém!). Ha megvagyunk akkor a felolvasztott és
lehűlt csokit (ne legyen híg, sűrű massza kell legyen) hozzáadjuk a
krémhez, amiből gyönyörű és finom csokikrémet készítünk. Amikor a piskótánk
megsült és ki is hűlt három lapra vágjuk. Meggy levével meglocsoljuk, teszünk rá meggyet, ahogy igény van rá, és
ráteszünk egy réteg krémet, a másodiknál is ugyanez az eljárás. A
harmadik lapot is meglocsoljuk, teszünk rá krémet. Az
oldalait szépen elkenjük, és a maradék krémet habzsákba téve megdíszítjük a tetejét kis csokikrém rózsákkal, ezekre a rózsákra teszünk
egy-egy szem meggyet. Oldalát mandulával díszíthetjük. Jó étvágyat!
"Ki Márton napkor libát nem eszik, az egész évben éhezik" (mi együnk lúdláb tortát)