Vasárnap, 2024-05-05, 4:54 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénIgazi vasalt csirkeHozzávalók: egy egész csirke só, bors, olaj, fokhagyma Elkészítése: A
csirkét a gerincénél hosszában ketté vágjuk, befűszerezzük, és hagyjuk
egy félórát pihenni. Nagy serpenyőbe öntünk fél deci olajat, és a
csirkét a bőrös részével lefelé ráfektetjük. Rárakjuk a 3-4 gerezd
fokhagymát, és rárakunk egy másik, de picivel kisebb serpenyőt, és a nagyitól örökölt régi, szenes vasalót (megnyomatjuk, ettől
vasalt). Nagyon lassú tűzzön sütjük, amíg szép piros lesz, majd
megfordítjuk, és a másik felét is sütjük még legalább 40 percig. Tálalás: karikaburgonyávalNyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |