Hamisítatlan bográcsos halászlé
Hozzávalók:
1,8 kg vegyes hal
3, 4 nagy fej hagyma
2 db zöld paprika
1 db paradicsom
fűszerpaprika
só és bors
Elkészítése:
A halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük, és keresztben 3-4 centis kockára vágjuk. A halbelsőséggel együtt megmossuk, felhasználásig a
hűtőbe rakjuk. A hal többi részét is megmossuk, és a szeletelt
vöröshagymával együtt felrakjuk főni. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk lassú tűzön legalább 2 órát
főni. Az elfőtt levet közben pótoljuk. Amikor a csontok már szétfőttek, a
levest átpasszírozzuk. Az így kapott hallét visszatesszük a tűzre, és
amikor a lé tetejére feljön a halzsír, akkor szórjuk meg paprikával (mert
a paprika színe zsírban oldódik). Ha a leves felforrt, és a paprika is
kiadta a színét, akkor beletesszük a hal húsát, és a belsőséget, még 10 perc és kész a halászlé.
JÓ ÉTVÁGYAT!Nyomtatás