Vasárnap, 2024-05-05, 7:27 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénHamisítatlan bográcsos halászléHozzávalók: 1,8 kg vegyes hal 3, 4 nagy fej hagyma 2 db zöld paprika 1 db paradicsom fűszerpaprika só és bors Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük, és keresztben 3-4 centis kockára vágjuk. A halbelsőséggel együtt megmossuk, felhasználásig a
hűtőbe rakjuk. A hal többi részét is megmossuk, és a szeletelt
vöröshagymával együtt felrakjuk főni. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk lassú tűzön legalább 2 órát
főni. Az elfőtt levet közben pótoljuk. Amikor a csontok már szétfőttek, a
levest átpasszírozzuk. Az így kapott hallét visszatesszük a tűzre, és
amikor a lé tetejére feljön a halzsír, akkor szórjuk meg paprikával (mert
a paprika színe zsírban oldódik). Ha a leves felforrt, és a paprika is
kiadta a színét, akkor beletesszük a hal húsát, és a belsőséget, még 10 perc és kész a halászlé. JÓ ÉTVÁGYAT!Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |