Kedd, 2025-12-23, 5:32 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Hamisítatlan bográcsos halászlé



Hozzávalók:
1,8 kg vegyes hal
3, 4 nagy fej hagyma
2 db zöld paprika
1 db paradicsom
fűszerpaprika
só és bors

Elkészítése:
A halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük, és keresztben 3-4 centis kockára vágjuk. A halbelsőséggel együtt megmossuk, felhasználásig a hűtőbe rakjuk. A hal többi részét is megmossuk, és a szeletelt vöröshagymával együtt felrakjuk főni. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk lassú tűzön legalább 2 órát főni. Az elfőtt levet közben pótoljuk. Amikor a csontok már szétfőttek, a levest átpasszírozzuk. Az így kapott hallét visszatesszük a tűzre, és amikor a lé tetejére feljön a halzsír, akkor szórjuk meg paprikával (mert a paprika színe zsírban oldódik). Ha a leves felforrt, és a paprika is kiadta a színét, akkor beletesszük a hal húsát, és a belsőséget, még 10 perc és kész a halászlé.
JÓ ÉTVÁGYAT!


Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2025  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 82
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 9
    Vendégek: 9
    Felhasználók: 0