Sacher torta
Hozzávalók:
15 dkg cukor
6 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3,5 dkg kakaópor
4 dkg szeletelt mandula
őrölt fahéj
10 dkg margarin
töltelékhez: baracklekvár
bevonóhoz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint cukorral, kakaóporral, a tojássárgákkal, csipet fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, mandulát. Egyenletesre keverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal, ne törjön meg a hab. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180°C-ra (légkeverésesnél 170°C) előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, letakarhatjuk alufóliával, de ne nyitogassuk a sütőt feleslegesen, mert "összeesik" a torta!
Ha megsült, és kihűlt a torta, fejjel lefelé fordítjuk (hogy a szebbik fele legyen felül), kettévágjuk, megkenjük a lekvárral. A csokit és margarint vízgőz felett megolvasztjuk, az eleggyel megkenjük a tortát (vizes kést használunk hozzá).
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc, ebből 40 perc a sütés ideje, 30 perc a hűlés
Nyomtatás
Ha megsült, és kihűlt a torta, fejjel lefelé fordítjuk (hogy a szebbik fele legyen felül), kettévágjuk, megkenjük a lekvárral. A csokit és margarint vízgőz felett megolvasztjuk, az eleggyel megkenjük a tortát (vizes kést használunk hozzá).
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc, ebből 40 perc a sütés ideje, 30 perc a hűlés