Vasárnap, 2024-05-05, 7:11 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénSacher tortaHozzávalók: 15 dkg cukor 6 tojás 10 dkg liszt fél csomag sütőpor 3,5 dkg kakaópor 4 dkg szeletelt mandula őrölt fahéj 10 dkg margarin töltelékhez: baracklekvár bevonóhoz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg margarin Elkészítése: A margarint cukorral, kakaóporral, a tojássárgákkal, csipet fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, mandulát. Egyenletesre keverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal, ne törjön meg a hab. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180°C-ra (légkeverésesnél 170°C) előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, letakarhatjuk alufóliával, de ne nyitogassuk a sütőt feleslegesen, mert "összeesik" a torta!
Nyomtatás
Ha megsült, és kihűlt a torta, fejjel lefelé fordítjuk (hogy a szebbik fele legyen felül), kettévágjuk, megkenjük a lekvárral. A csokit és margarint vízgőz felett megolvasztjuk, az eleggyel megkenjük a tortát (vizes kést használunk hozzá). Elkészítési idő: 1 óra 30 perc, ebből 40 perc a sütés ideje, 30 perc a hűlés |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |