Péntek, 2018-12-14, 3:51 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Sacher torta


Hozzávalók:
15 dkg cukor
6 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3,5 dkg kakaópor
4 dkg szeletelt mandula
őrölt fahéj
10 dkg margarin
töltelékhez: baracklekvár
bevonóhoz: 10 dkg csokoládé, 5 dkg margarin

Elkészítése:

A margarint cukorral, kakaóporral, a tojássárgákkal, csipet fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, mandulát. Egyenletesre keverjük. Végül a  kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal, ne törjön meg a hab.  Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180°C-ra (légkeverésesnél 170°C) előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, letakarhatjuk alufóliával, de ne nyitogassuk a sütőt feleslegesen, mert "összeesik" a torta!
Ha megsült, és kihűlt a torta, fejjel lefelé fordítjuk (hogy a szebbik fele legyen felül), kettévágjuk, megkenjük a lekvárral. A csokit és margarint vízgőz felett megolvasztjuk, az eleggyel megkenjük a tortát (vizes kést használunk hozzá).

Elkészítési idő:
1 óra 30 perc, ebből 40 perc a sütés ideje, 30 perc a hűlés




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2018  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 73
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0