Vasárnap, 2024-05-05, 1:59 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénRizsfelfújt (rizskoch)Hozzávalók: 25 dkg rizs (barna vagy fehér) 1 l tej (tehén-, rizs-, szója-, zabtej, esetleg takarékosabban: fél liter tej + fél liter víz) 4 db tojás 15 dkg kristálycukor 5 dkg margarin 1 rúd vanília kikapart belseje, vagy 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint: 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola tetejére ízlés szerint: lekvár, csokiöntet, porcukor, kakaó Elkészítés: A megmosott rizst vaníliás tejben megfőzzük. Bátran főzhetjük szója-, rizs-, zabtejben, az íze még finomabb is szerintem, nem mellesleg tehéntej allergiások is nyugodtan megehetik. Margarint habosra keverjük a cukorral, tojássárgákkal, ízlés szerint citrom reszelt héjával, ha szeretjük. Hozzáadjuk a félig kihűlt rizst, és a keménnyé vert tojásfehérjét, és aki szereti, a mazsolát. Zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával beszórt tálba öntjük, és 160°C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (25-30 perc). Ízlés szerinti lekvárral, öntettel, vagy csak porcukorral meghintve tálaljuk.Elkészítési idő:
60 perc, ebből 25-30 perc a sütés + 30 perc hűlési idő |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |