Csütörtök, 2018-04-26, 3:02 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Rizsfelfújt (rizskoch)


Hozzávalók:

25 dkg rizs (barna vagy fehér)
1 l tej (tehén-, rizs-, szója-, zabtej, esetleg takarékosabban: fél liter tej + fél liter víz)
4 db tojás
15 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
1 rúd vanília kikapart belseje, vagy 1 csomag vaníliás cukor,
ízlés szerint: 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola
tetejére ízlés szerint: lekvár, csokiöntet, porcukor, kakaó

Elkészítés:

A megmosott rizst vaníliás tejben megfőzzük. Bátran főzhetjük szója-, rizs-, zabtejben, az íze még finomabb is szerintem, nem mellesleg tehéntej allergiások is nyugodtan megehetik. Margarint habosra keverjük a cukorral, tojássárgákkal, ízlés szerint citrom reszelt héjával, ha szeretjük. Hozzáadjuk a félig kihűlt rizst, és a keménnyé vert tojásfehérjét, és aki szereti, a mazsolát.
Zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával beszórt tálba öntjük, és 160°C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (25-30 perc).
Ízlés szerinti lekvárral, öntettel, vagy csak porcukorral meghintve tálaljuk.



Elkészítési idő:
60 perc, ebből 25-30 perc a sütés + 30 perc hűlési idő




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0