Csütörtök, 2018-04-26, 2:56 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Vargabéles

Hozzávalók:
4-5 db réteslap
50 dkg túró
25 dkg cérnametélt
5+1 db tojás töltelékhez + kenéshez
10 dkg margarin
1 dl tejföl
10 dkg beáztatott mazsola
20 dkg porcukor
1 csom. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja 
olaj

Elkészítése:
A tésztát megfőzöm, leöblítem, félreteszem hűlni. Margarint először cukorral fehéredésig keverem, majd beleteszem a tojássárgájákat, túrót, vaníliáscukrot, tejfölt, citrom reszelt héját, a túrót, végül a beáztatott mazsolát, és összekeverem. A kihűlt tésztával adagonként elvegyítem, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert fehérjéit is.
A jénait kikenem olajjal, belevágok egy réteslapot, amit a jénai falára is felvezetek, hogy kibélelődjék az edény. Megkenem olajjal, és beleteszek még egy lapot, szintén megkenve olajjal. Rátesszük a tölteléket, és a tetejére két réteg réteslapot teszünk, középen szintén olajozva, legfelül tojással megkenve.
Sütőben 170-180°C-on 20 percig fóliával letakarva (nehogy leégjen), majd még 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tetejét porcukorral meghintjük, lekvárral és önmagában is fogyaszthatjuk.
 
Elkészítési idő: másfél óra 
 
 
Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0