Vargabéles
Hozzávalók:
4-5 db réteslap
50 dkg túró
25 dkg cérnametélt
5+1 db tojás töltelékhez + kenéshez
10 dkg margarin
1 dl tejföl
10 dkg beáztatott mazsola
20 dkg porcukor
1 csom. vaníliás cukor
1 csom. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
olaj
Elkészítése:
olaj
Elkészítése:
A tésztát megfőzöm, leöblítem, félreteszem hűlni. Margarint először cukorral fehéredésig keverem, majd beleteszem a tojássárgájákat, túrót, vaníliáscukrot, tejfölt, citrom reszelt héját, a túrót, végül a beáztatott mazsolát, és összekeverem. A kihűlt tésztával adagonként elvegyítem, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert fehérjéit is.
A jénait kikenem olajjal, belevágok egy réteslapot, amit a jénai falára is felvezetek, hogy kibélelődjék az edény. Megkenem olajjal, és beleteszek még egy lapot, szintén megkenve olajjal. Rátesszük a tölteléket, és a tetejére két réteg réteslapot teszünk, középen szintén olajozva, legfelül tojással megkenve.
Sütőben 170-180°C-on 20 percig fóliával letakarva (nehogy leégjen), majd még 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tetejét porcukorral meghintjük, lekvárral és önmagában is fogyaszthatjuk.
Tetejét porcukorral meghintjük, lekvárral és önmagában is fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: másfél óra