Máktorta
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
6 dkg liszt
10 dkg mazsola
6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A
margarint összekeverjük a cukor felével, vaníliás cukorral,
citromhéjjal, tojássárgákkal, liszttel és mákkal. Óvatosan hozzákeverjük
a cukor másik felével keménnyé vert tojásfehérjét, végül a beáztatott,
kinyomkodott mazsolát. 200°C-on ~35-40 percig sütjük. Ha túlzottan sül a
teteje, takarjuk le alufóliával!
Kihűlve megszórhatjuk porcukorral, vagy rakhatunk a tetejére olvasztott csokoládét.
Kihűlve megszórhatjuk porcukorral, vagy rakhatunk a tetejére olvasztott csokoládét.
Elkészítési idő: 1 óra, ebből 40 perc sütés
Nyomtatás