Vasárnap, 2024-05-05, 12:06 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénMáktorta
Hozzávalók: 20 dkg darált mák 20 dkg kristálycukor 15 dkg margarin 6 dkg liszt 10 dkg mazsola 6 db tojás 1 db citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A
margarint összekeverjük a cukor felével, vaníliás cukorral,
citromhéjjal, tojássárgákkal, liszttel és mákkal. Óvatosan hozzákeverjük
a cukor másik felével keménnyé vert tojásfehérjét, végül a beáztatott,
kinyomkodott mazsolát. 200°C-on ~35-40 percig sütjük. Ha túlzottan sül a
teteje, takarjuk le alufóliával!
Kihűlve megszórhatjuk porcukorral, vagy rakhatunk a tetejére olvasztott csokoládét. Elkészítési idő: 1 óra, ebből 40 perc sütés Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |