Vasárnap, 2017-12-17, 6:31 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Ecetes cékla - cékla eltevés



Hozzávalók:

cékla
torma
cukor
10 %-os ecet

köménymag

Elkészítése:

A jó alapanyag: maximum öklömnyi nagyságú, nem puha, és illata nem dohos. Céklát megfőzzük: lehet sütőben héjában (finomabb lesz-sülés után hideg vízbe beletesszük, héját lehúzzuk), illetve vízben, megpucolva. Ne főzzük szét a céklát, mert kitálalva nem lesz gusztusos! Az ecetes befőttléhez az alábbi arányban kell forralni az összetevőket: 1 liter vízhez 3 dkg sót, 7 dkg cukrot, és 2-3 dl ecetet teszünk. A céklát 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Az alaposan kimosott üvegekbe beleteszünk köménymagot, reszelt tormát (ha gyerekek is eszik, akkor lehet 4 - 5 szelet karikázott torma a reszelt helyett), céklát, és leöntjük a forró lével. Rácsavarjuk a tetejét, fejére állítjuk pár percre az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. (nem teszünk tartósítószert a lébe, mert a cukor, só, ecet magában is tartósít, a szárazdunszt pedig rendkívül jól csírátlanít - feleslegesen nem mérgezzük magunkat)




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0