Hétfő, 2024-04-29, 9:16 AM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénEcetes cékla - cékla eltevésHozzávalók: cékla torma cukor 10 %-os ecet só köménymag Elkészítése: A jó alapanyag: maximum öklömnyi nagyságú, nem puha, és illata nem dohos. Céklát megfőzzük: lehet sütőben héjában (finomabb lesz-sülés után hideg vízbe beletesszük, héját lehúzzuk), illetve vízben, megpucolva. Ne főzzük szét a céklát, mert kitálalva nem lesz gusztusos! Az ecetes befőttléhez az alábbi arányban kell forralni az összetevőket: 1 liter vízhez 3 dkg sót, 7 dkg cukrot, és 2-3 dl ecetet teszünk. A céklát 3-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Az alaposan kimosott üvegekbe beleteszünk köménymagot, reszelt tormát (ha gyerekek is eszik, akkor lehet 4 - 5 szelet karikázott torma a reszelt helyett), céklát, és leöntjük a forró lével. Rácsavarjuk a tetejét, fejére állítjuk pár percre az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. (nem teszünk tartósítószert a lébe, mert a cukor, só, ecet magában is tartósít, a szárazdunszt pedig rendkívül jól csírátlanít - feleslegesen nem mérgezzük magunkat) Nyomtatás |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |