Sütőtök krémleves
Kiváló téli vitaminbomba!
Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök
1 tömlős sajt (camping vagy hasonló, lehet zöldfűszeres is), vagy 2 dl főzőtejszín
1,5-2 l zöldségleves alap (leveskockából is készíthetünk)
10 dkg hántolt tökmag
10 dkg trappista, vagy edami sajt
bors, petrezselyemzöld
(esetleg 1-2 db burgonya)
Elkészítése:
Sütőtököt megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és feltesszük főni a leves alapban. Mikor megpuhult, összemixeljük kézi botmixerrel. Ha túl hígnak találjuk, tehetünk még hozzá 1-2 szem krumplit (ezt is meg kell főzni, és turmixolni), ha sűrű, akkor még vizet, esetleg tejet. Visszatesszük főni a tömlős sajttal, vagy tejszínnel, míg elolvad a sajt, illetve tejszínnél forrástól számított 2 percig. Ízlés szerint borsozhatjuk, tetejére petrezselyemzöldet tehetünk.
Tálaláskor tehetünk rá kis olajon pirított tökmagot és sajtot.Elkészítési idő:
60 perc
Nyomtatás