Vasárnap, 2017-12-17, 6:33 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Kapros ordás béles: (RÉGIMÓDI LEPÉNYTÉSZTA)


Hozzávalók:
egy csészét félig töltünk lágy zsírral, majd kiegészítjük jó sűrű tejföllel
ugyanazzal a csészével kimerünk két csésze lisztet
egy tojássárgája
kis só, 1 kanál cukor és 2 kanál ecet 
töltelék:
65 dkg orda
4-5 kanál cukor
citromhéj
3 kanál tejföl
egy kis csomag apróra vágott kapor
4 tojás
kevés búzadara vagy zsemlemorzsa
 
Elkészítés:
A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket tepsibe tesszük, megszórjuk búzadarával (felszívja az orda levét). Az ordát összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, tojássárgákat, cukrot, és simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A tölteléket ráterítjük a beszórt lapra, befedjük a másik lappal, ezt körbe kissé lenyomkodjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, egy felvert tojással megkenjük a tetejét, és kb. 180°C fokos sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0