Kapros ordás béles: (RÉGIMÓDI LEPÉNYTÉSZTA)
Hozzávalók:
egy csészét félig töltünk lágy zsírral, majd kiegészítjük jó sűrű tejföllel
ugyanazzal a csészével kimerünk két csésze lisztet
egy tojássárgája
kis só, 1 kanál cukor és 2 kanál ecet
töltelék:
65 dkg orda
4-5 kanál cukor
citromhéj
3 kanál tejföl
egy kis csomag apróra vágott kapor
4 tojás
kevés búzadara vagy zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket tepsibe tesszük, megszórjuk búzadarával (felszívja az orda levét). Az ordát összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, tojássárgákat, cukrot, és simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A tölteléket ráterítjük a beszórt lapra, befedjük a másik lappal, ezt körbe kissé lenyomkodjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, egy felvert tojással megkenjük a tetejét, és kb. 180°C fokos sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.