Spenótos tészta
Hozzávalók:

50 dkg spenót (idény szerint friss spenót vagy mirelit)
25 dkg penne tészta (ízlés szerint tojásos-, vagy durumtészta)
15 dkg félkemény sajt (ízlés szerint trappista, edami, ementáli, tejérzékenyeknek tofu)
2 dl tej (tehén-, tejérzékenyeknek szója-, zab-, rizstej)
3 gerezd zúzott fokhagyma
olaj a tésztafőzéséhez, sütőtál kikenéséhez, 1-2 teáskanál ételízesítő, só
ínyenceknek 1 db tömlős sajt, tej helyett főzőtejszín
Elkészítés:

Tésztát sós vízben kis olajjal megfőzzük. Közben az aprított spenótot kis olajon a fokhagymával, ételízesítővel, tejjel (ízlés szerint főzőtejszínnel és tömlős sajttal-ebben az esetben kevesebb tejet tegyünk hozzá) megpároljuk. Sütőt 210 °C-ra előmelegítjük.

Méghogy a gyerekek nem szeretik a spenótot!

Elkészítési idő:

Elkészítési idő:
50 perc