Spenótos tészta
Hozzávalók:
50 dkg spenót (idény szerint friss spenót vagy mirelit)
25 dkg penne tészta (ízlés szerint tojásos-, vagy durumtészta)
15 dkg félkemény sajt (ízlés szerint trappista, edami, ementáli, tejérzékenyeknek tofu)
2 dl tej (tehén-, tejérzékenyeknek szója-, zab-, rizstej)
3 gerezd zúzott fokhagyma
olaj a tésztafőzéséhez, sütőtál kikenéséhez, 1-2 teáskanál ételízesítő, só
ínyenceknek 1 db tömlős sajt, tej helyett főzőtejszín
Elkészítés:
Tésztát sós vízben kis olajjal megfőzzük. Közben az aprított spenótot kis olajon a fokhagymával, ételízesítővel, tejjel (ízlés szerint főzőtejszínnel és tömlős sajttal-ebben az esetben kevesebb tejet tegyünk hozzá) megpároljuk. Sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. A leszűrt tésztát összekeverjük az elkészített spenóttal, beletesszük egy zsiradékkal kikent hőálló tálba. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és sütőben megpirítjuk, míg szép színe lesz. Légkeveréses sütőben kb. 10 perc. Önálló ételként, esetleg köretként is kiváló. Vegák előnyben!
Méghogy a gyerekek nem szeretik a spenótot!
Elkészítési idő:
Elkészítési idő:
50 perc