Vasárnap, 2024-05-05, 9:29 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénSpenótos tésztaHozzávalók: 50 dkg spenót (idény szerint friss spenót vagy mirelit) 25 dkg penne tészta (ízlés szerint tojásos-, vagy durumtészta) 15 dkg félkemény sajt (ízlés szerint trappista, edami, ementáli, tejérzékenyeknek tofu) 2 dl tej (tehén-, tejérzékenyeknek szója-, zab-, rizstej) 3 gerezd zúzott fokhagyma olaj a tésztafőzéséhez, sütőtál kikenéséhez, 1-2 teáskanál ételízesítő, só ínyenceknek 1 db tömlős sajt, tej helyett főzőtejszín Elkészítés: Tésztát sós vízben kis olajjal megfőzzük. Közben az aprított spenótot kis olajon a fokhagymával, ételízesítővel, tejjel (ízlés szerint főzőtejszínnel és tömlős sajttal-ebben az esetben kevesebb tejet tegyünk hozzá) megpároljuk. Sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. A leszűrt tésztát összekeverjük az elkészített spenóttal, beletesszük egy zsiradékkal kikent hőálló tálba. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és sütőben megpirítjuk, míg szép színe lesz. Légkeveréses sütőben kb. 10 perc. Önálló ételként, esetleg köretként is kiváló. Vegák előnyben! Méghogy a gyerekek nem szeretik a spenótot! Elkészítési idő: 50 perc |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |