Tárkonyos pityókaleves
Hozzávalók:
füstölt csülök
egy marék rizs
3-4 szem burgonya
só, bors, csipet paprika, egy szál tárkony és ízlés szerinti ecet
Elkészítése:
A csülköt felkockázzuk, és feltesszük főni. Mikor a csülök megpuhult, hozzáadjuk a rizst, az apróra vágott tárkonyt, borst és ha kell sót. Ha a rizs is megfőtt, akkor jöhet bele a kockára vágott burgonya. Míg fő a levesünk, elkészítjük a rántást: egy fej apróra vágott vöröshagymából, 1 kanál lisztből és annyi olajból, amennyit felvesz. Ha a rántásunk megpirult, a tűzhelyről félrevesszük, és hozzáadjuk a paprikát. Levesünk kész, hozzáadjuk a rántást, kiforraljuk, és ecettel utánaízesítünk.
Tálalás: egy kanál tejföllel dúsítjuk.
Jó Étvágyat!