Padlizsánkrém
Hozzávalók:
3 db közepes nagyságú padlizsán
2 db tojássárga
1 kisebb vöröshagyma
só, bors, 3 cikk fokhagyma
Elkészítése:
A padlizsánokat alufóliával bélelt serpenyőben szép feketére sütjük. Nem kell megijedni a feketétől, mert ettől lesz kellemesen füstölt ízű a padlizsán.

Mikor a padlizsán minden oldala megsült, hagyjuk kihűlni, és utána meghámozzuk, lehúzzuk a fekete héját.
A tojássárgájából, az olajból majonézt csinálunk, teszünk hozzá egy kiskanál mustárt, csipet sót és egy csepp citromlét.
A padlizsánokat
lehetőség szerint fakéssel vagy hasonló fakanállal minél apróbbra, krémesre aprózzuk össze,
majd ha megvagyunk, keverjük ki a majonézzel. Igény szerint tehetünk bele
fokhagymát és vöröshagymát apróra vágva.
