Vadmalac erdőnek, mezőnek kincsével, földnek termésével
Hozzávalók:
vadmalac comb
szalonna
alma
narancs
hagyma
fokhagyma
mustár
babérlevél
só, bors, rozmaring, tárkony
Mártás:
szeder
áfonya (lekvár is jó)
ribizli
meggy
málna
csipkebogyó (lekvár is jó)
Elkészítése:
A
húst szalonnával megtűzdeljük, bedörzsöljük a fűszerekkel, lisztben
forgatjuk, és egy serpenyőben mindkét oldalára kérget sütünk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, almát, és még egyet forgatunk rajta, majd
átrakjuk egy tepsibe a naranccsal, egy evőkanál
mustárral, tárkonnyal, rozmaringgal és a babérlevéllel. (mindenből csak
picit, mert erős fűszerek) Berakjuk a sütőbe 180°C fokra sütni.
Míg sül a hús, addig elkészítjük a mártást: főzünk egy fűszer kivonatot: 2 dl vízből 4-5 szem szegfűszegből, 1 db fahéjból, 1db elvágott citromból, egy narancsból és egy evőkanál kristálycukorból felforralunk, és forrástól számított 5 perc után átszűrünk egy másik edénybe. Hozzáadjuk a gyümölcsöket + egy gondolatnyi sót. A mártás alapunk ha kezd felforrni, akkor 1 evőkanál lisztből, 1 dl tejfölből és 1 dl vízből habarást készítünk, amit szűrőn keresztül adunk hozzá a gyümölcsökhöz (vigyázzunk, a gyümölcsöket sokáig ne főzzük, mert hamar szétfőnek). Folyamatos keverés mellett ízlés szerint adunk hozzá a lekvárokból, még 2-3 perc és kész.
Tálalás: a húst felszeleteljük, aljára teszünk a mártásból, és adunk hozzá burgonyakrokettet, vagy burgonyafánkot, és még külön egy mártásos csészébe adunk a mártásból is.
Boldog újévet kíván a "SZAKÁCSOD LESZEK" csapata!Míg sül a hús, addig elkészítjük a mártást: főzünk egy fűszer kivonatot: 2 dl vízből 4-5 szem szegfűszegből, 1 db fahéjból, 1db elvágott citromból, egy narancsból és egy evőkanál kristálycukorból felforralunk, és forrástól számított 5 perc után átszűrünk egy másik edénybe. Hozzáadjuk a gyümölcsöket + egy gondolatnyi sót. A mártás alapunk ha kezd felforrni, akkor 1 evőkanál lisztből, 1 dl tejfölből és 1 dl vízből habarást készítünk, amit szűrőn keresztül adunk hozzá a gyümölcsökhöz (vigyázzunk, a gyümölcsöket sokáig ne főzzük, mert hamar szétfőnek). Folyamatos keverés mellett ízlés szerint adunk hozzá a lekvárokból, még 2-3 perc és kész.
Tálalás: a húst felszeleteljük, aljára teszünk a mártásból, és adunk hozzá burgonyakrokettet, vagy burgonyafánkot, és még külön egy mártásos csészébe adunk a mártásból is.
Nyomtatás