Nyuszikalács
50 dkg liszből, 2 darab tojássárgájából, csipet sóból a kovász hozzáadásával (kovász:2 dl langyos tej, 1 kanál cukor, 1 zacskó élesztő felfuttatása=kovász) kelt tésztát készítünk, amit alaposan kidolgozunk. Sablont leteszünk egy nyújtódeszkára, rátesszük a tésztát, és a sablonon nyújtjuk ki. Körbevágjuk, és a sablonnal együtt felemeljük az előre kizsírozott, lisztezett lemezre csúsztatjuk úgy, hogy közben a sablont kihúzzuk alóla. A nyuszit megkenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, az orrához és a szeméhez egy-egy szem mazsolát rakunk. Alufóliába csomagolunk sárgarépa darabokat, és a hasi részen egyformán elhelyezzük. 180°C fokos sütőben készre sütjük. Ha készen van a nyuszink, kivesszük a répákat, és helyette festett tojásokat rakunk bele.
Garantált a siker a locsolkodók körében!