Csütörtök, 2018-11-15, 7:57 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Nyuszikalács

50 dkg liszből, 2 darab tojássárgájából, csipet sóból a kovász hozzáadásával (kovász:2 dl langyos tej, 1 kanál cukor, 1 zacskó élesztő felfuttatása=kovász) kelt tésztát készítünk, amit alaposan kidolgozunk. Sablont leteszünk egy nyújtódeszkára, rátesszük a tésztát, és a sablonon nyújtjuk ki. Körbevágjuk, és a sablonnal együtt felemeljük az előre kizsírozott, lisztezett lemezre csúsztatjuk úgy, hogy közben a sablont kihúzzuk alóla. A nyuszit megkenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, az orrához és a szeméhez egy-egy szem mazsolát rakunk. Alufóliába csomagolunk sárgarépa darabokat, és a hasi részen egyformán elhelyezzük. 180°C fokos sütőben készre sütjük. Ha készen van a nyuszink, kivesszük a répákat, és helyette festett tojásokat rakunk bele.
Garantált a siker a locsolkodók körében! 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
Belépés
Naptár
«  November 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0