Vasárnap, 2024-05-05, 7:25 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénTejszínes túrótortaHozzávalók: tésztához: 15 dkg margarin 15 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 3 tojás 15 dkg búzaliszt fél csomag sütőpor 1 csipet só túrótöltelékhez: 50 dkg túró 15 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 konzerv vegyes gyümölcs, vagy mandarin, eper 1 citrom reszelt héja 4 dl tejszín 1 csomag zselatin fix Elkészítés: Kevert tésztát készítünk: vajat simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, majd egyenként a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet hozzászitáljuk, és keverjük, míg egyenletes tésztát nem kapunk. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, vagy kikenjük és lisztezzük, és 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C-ra) előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Míg hűl a torta, addig elkészítjük a tölteléket: a gyümölcskonzervet lecsöpögtetjük, 1 dl levet felfogunk belőle. A túrót simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, gyümölcslével, citromhéjjal. Hozzáadjuk a zseléfixet, és a kemény habbá vert tejszínt úgy, hogy ne törjön össze a hab. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó tortalapot visszatesszük a tortagyűrűbe, rátesszük a gyümölcsöt (félreteszünk egy pár darabot a torta felső díszítéséhez) és a túrós tölteléket. A felső tortalapot 12 szeletre vágjuk, és a tetejére tesszük. A tortát dermedésig, legalább 3 órára a hűtőbe helyezzük, majd a tortakarikát óvatosan lehúzzuk. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, rátehetünk tejszínt és gyümölcsöt is. Elkészítési idő: 1 óra 30 perc, ebből 25-30 perc a sütés + 3 óra hűtési idő Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |