Tejszínes túrótorta
Hozzávalók:
tésztához:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg búzaliszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
túrótöltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 konzerv vegyes gyümölcs, vagy mandarin, eper
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix
Elkészítés:
Kevert tésztát készítünk: vajat simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, majd egyenként a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet hozzászitáljuk, és keverjük, míg egyenletes tésztát nem kapunk. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, vagy kikenjük és lisztezzük, és 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C-ra) előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Míg hűl a torta, addig elkészítjük a tölteléket: a gyümölcskonzervet lecsöpögtetjük, 1 dl levet felfogunk belőle. A túrót simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, gyümölcslével, citromhéjjal. Hozzáadjuk a zseléfixet, és a kemény habbá vert tejszínt úgy, hogy ne törjön össze a hab.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó tortalapot visszatesszük a tortagyűrűbe, rátesszük a gyümölcsöt (félreteszünk egy pár darabot a torta felső díszítéséhez) és a túrós tölteléket. A felső tortalapot 12 szeletre vágjuk, és a tetejére tesszük.
A tortát dermedésig, legalább 3 órára a hűtőbe helyezzük, majd a tortakarikát óvatosan lehúzzuk. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, rátehetünk tejszínt és gyümölcsöt is.
Míg hűl a torta, addig elkészítjük a tölteléket: a gyümölcskonzervet lecsöpögtetjük, 1 dl levet felfogunk belőle. A túrót simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, gyümölcslével, citromhéjjal. Hozzáadjuk a zseléfixet, és a kemény habbá vert tejszínt úgy, hogy ne törjön össze a hab.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó tortalapot visszatesszük a tortagyűrűbe, rátesszük a gyümölcsöt (félreteszünk egy pár darabot a torta felső díszítéséhez) és a túrós tölteléket. A felső tortalapot 12 szeletre vágjuk, és a tetejére tesszük.
A tortát dermedésig, legalább 3 órára a hűtőbe helyezzük, majd a tortakarikát óvatosan lehúzzuk. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, rátehetünk tejszínt és gyümölcsöt is.
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc, ebből 25-30 perc a sütés + 3 óra hűtési idő
1 óra 30 perc, ebből 25-30 perc a sütés + 3 óra hűtési idő
Nyomtatás