Kedd, 2018-09-25, 6:29 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Tejszínes túrótorta



Hozzávalók:

tésztához:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg búzaliszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só

túrótöltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 konzerv vegyes gyümölcs, vagy mandarin, eper
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix

Elkészítés:

Kevert tésztát készítünk: vajat simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, majd egyenként a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet hozzászitáljuk, és keverjük, míg egyenletes tésztát nem kapunk. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, vagy kikenjük és lisztezzük, és 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C-ra) előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Míg hűl a torta, addig elkészítjük a tölteléket: a gyümölcskonzervet lecsöpögtetjük, 1 dl levet felfogunk belőle. A túrót simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, gyümölcslével, citromhéjjal. Hozzáadjuk a zseléfixet, és a kemény habbá vert tejszínt úgy, hogy ne törjön össze a hab.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó tortalapot visszatesszük a
tortagyűrűbe, rátesszük a gyümölcsöt (félreteszünk egy pár darabot a torta felső díszítéséhez) és a túrós tölteléket. A felső tortalapot 12 szeletre vágjuk, és a tetejére tesszük.
A tortát dermedésig, legalább 3 órára a hűtőbe helyezzük, majd a tortakarikát óvatosan lehúzzuk. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, rátehetünk tejszínt és gyümölcsöt is.




Elkészítési idő:
1 óra 30 perc, ebből 25-30 perc a sütés + 3 óra hűtési idő




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Szeptember 2018  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0