Újévi malac kemencében sütve
Hozzávalók:
malac
só, bors, majoranna
szalonna
sör
Elkészítése:
Elkészítés
előtt egy nappal a malac belsejét sózzuk, borsozzuk, és majorannával is
megszórjuk (bélszag miatt). Vigyázzunk, hogy mikor sózzuk a bőrére ne
kerüljön a sóból, mert a malac bőre felhólyagzik, és esztétikailag nem
lesz olyan étvágygerjesztő. A kemencét úgy kb. 2 órán át tüzeljük, és
utána a szenet kihúzva készen áll a malac sütésére. A malac fülét bekenjük
szalonnával, farkát és az orrát fóliába tekerjük, és betoljuk a
kemencébe. A malacot kb. 10 percenként sörbe mártott szalonnával
kenegetjük, míg szép pirosra nemsül.
Tálalás: hagymás tört burgonya, párolt lila káposztaJó étvágyat és Boldog Új Évet kíván a "Szakácsod leszek!" csapata!
Nyomtatás