Csütörtök, 2018-04-26, 2:35 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Karácsonyi szilvás pulyka aszalt szilvavelővel


Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
12 szem magozott szilva (aszalt is jó)
só, bors, bazsalikom

Mártáshoz:
20 dkg aszalt szilva
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 db citrom
2 kanál barack lekvár
gondolatnyi só
ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A leszeletelt pulykát kiklopfoljuk, sózzuk, és bazsalikommal megszórjuk. Beleteszünk 3 szem szilvát, és feltekerjük, utána fóliába csomagoljuk, és forró bő olajban kisütjük. A pulyka akkor jó, ha a hús feljön az olaj tetejére.

Mártás:
Főzzünk egy fűszerkivonatot a szegfűszegből, citromból, barackból, fahéjból, a lekvárból és a csipet sóból.
Ha megvan, rászűrjük az aszalt szilvára, és ha szükséges, még öntünk annyi vizet rá, hogy jól ellepje. Főzzük kb. 15 percet, ezután botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ha túl híg, akkor még egy kissé forraljuk, hogy a levét elfője, ha sűrű, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Jó étvágyat!




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0