Karácsonyi szilvás pulyka aszalt szilvavelővel
4 szelet pulykamell
12 szem magozott szilva (aszalt is jó)
só, bors, bazsalikom
Mártáshoz:
20 dkg aszalt szilva
3 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 db citrom
2 kanál barack lekvár
gondolatnyi só
ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A
leszeletelt pulykát kiklopfoljuk, sózzuk, és bazsalikommal
megszórjuk. Beleteszünk 3 szem szilvát, és feltekerjük, utána fóliába
csomagoljuk, és forró bő olajban kisütjük. A pulyka akkor jó, ha a hús
feljön az olaj tetejére.
Mártás:
Főzzünk egy fűszerkivonatot a szegfűszegből, citromból, barackból, fahéjból, a lekvárból és a csipet sóból.
Ha megvan, rászűrjük az aszalt szilvára, és ha szükséges, még öntünk annyi vizet rá, hogy jól ellepje. Főzzük kb. 15 percet, ezután botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ha túl híg, akkor még egy kissé forraljuk, hogy a levét elfője, ha sűrű, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Jó étvágyat!Ha megvan, rászűrjük az aszalt szilvára, és ha szükséges, még öntünk annyi vizet rá, hogy jól ellepje. Főzzük kb. 15 percet, ezután botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ha túl híg, akkor még egy kissé forraljuk, hogy a levét elfője, ha sűrű, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Nyomtatás