Salátás, kapros bableves
Hozzávalók:
fehérbab
szárazkolbász
1 db vöröshagyma
2 szál kapor
1 kisebb fej saláta
1 kanál liszt
2 kanál olaj, só, bors
1 l tejföl
Elkészítés:
A babot beáztatjuk, és hagyjuk pihenni. A salátát és a kaprot megmossuk. A babot feltesszük főni, sózzuk, borsózzuk. Ha a bab megfőtt, beletépkedjük a salátát, a karikára vágott kolbászt hozzárakjuk, és főzzük tovább. Az olajból és a lisztből rántás készítünk, hozzátesszük a hagymát. Egy kis pirítás után félrevesszük, megszórjuk fűszerpaprikával, és összekeverjük, a levesbe tesszük. Hagyjuk kiforrni. Tejfölt kikeverünk egy kis meleg levessel (hőkiegyenlítés), és szűrön keresztül hozzáadjuk a leveshez. Még egy percig forraljuk, majd friss kaporral megszórjuk.
Nyomtatás