Vasárnap, 2024-05-05, 1:10 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénSalátás, kapros bablevesHozzávalók: fehérbab szárazkolbász 1 db vöröshagyma 2 szál kapor 1 kisebb fej saláta 1 kanál liszt 2 kanál olaj, só, bors 1 l tejföl Elkészítés: A babot beáztatjuk, és hagyjuk pihenni. A salátát és a kaprot megmossuk. A babot feltesszük főni, sózzuk, borsózzuk. Ha a bab megfőtt, beletépkedjük a salátát, a karikára vágott kolbászt hozzárakjuk, és főzzük tovább. Az olajból és a lisztből rántás készítünk, hozzátesszük a hagymát. Egy kis pirítás után félrevesszük, megszórjuk fűszerpaprikával, és összekeverjük, a levesbe tesszük. Hagyjuk kiforrni. Tejfölt kikeverünk egy kis meleg levessel (hőkiegyenlítés), és szűrön keresztül hozzáadjuk a leveshez. Még egy percig forraljuk, majd friss kaporral megszórjuk. Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |