Vasárnap, 2024-11-24, 2:29 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Salátás, kapros bableves



Hozzávalók:

fehérbab
szárazkolbász
1 db vöröshagyma

2 szál kapor
1 kisebb fej saláta
1 kanál liszt

2 kanál olaj, só, bors
1 l tejföl

Elkészítés:
A babot beáztatjuk, és hagyjuk pihenni. A salátát és a kaprot megmossuk. A babot feltesszük főni, sózzuk, borsózzuk. Ha a bab megfőtt, beletépkedjük a salátát, a karikára vágott kolbászt hozzárakjuk, és főzzük tovább. Az olajból és a lisztből rántás készítünk, hozzátesszük a hagymát. Egy kis pirítás után félrevesszük, megszórjuk fűszerpaprikával, és  összekeverjük, a levesbe tesszük. Hagyjuk kiforrni. Tejfölt kikeverünk egy kis meleg levessel (hőkiegyenlítés), és szűrön keresztül hozzáadjuk a leveshez. Még egy percig forraljuk, majd friss kaporral megszórjuk.

Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  November 2024  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 82
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0