Vasárnap, 2024-05-05, 6:27 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénRAKOTT KARFIOLHozzávalók: 1 db nagyobb fej karfiol 0,50 kg darált hús 2 fej vörös hagyma 2 dl tejföl 10 dkg rizs kevés olaj 1 kanál zsemle morzsa só, bors, fűszerpaprika Elkészítése: A karfiolt
rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, félre tesszük. A rizst ugyancsak
sós vízben megpároljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés
olajon megpirítjuk, rárakjuk a húst, és folytonos keverés mellett
megvárjuk, míg a húsnak a leve elpárolog. Zsírjára pirítjuk, ekkor sózzuk, borsózzuk, és kevés paprikával megszórjuk. A hús visszapirítását legalább
kétszer megismételjük (a pőrzs íz így alakul ki), de mindig csak 1 dl
vizet öntünk rá. Ha a hús megpuhult, és szaftos is, akkor elkezdhetjük
összerakni egy hőálló edénybe, amit előzőleg kikentük olajjal, és
zsemlemorzsával megszórtunk. A karfiolt leszűrjük (aminek a levét nem
öntjük el, hanem hűtőbe rakjuk, és másnap főzünk egy jó zöldség levest belőle). Az
edény aljára letesszük a karfiol felét, rárakjuk a párolt rizst, a húst, és a tetejére rárakjuk a maradék karfiolt. Tejfölt kikavarjuk sóval,
borssal és egy késhegynyi paprikával. Ezt ráöntjük a karfiolra, és 180°C
fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Nyomtatás
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |