Vasárnap, 2017-12-17, 6:35 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


RAKOTT KARFIOL


Hozzávalók:
1 db nagyobb fej karfiol
0,50 kg darált hús
2 fej vörös hagyma
2 dl tejföl
10 dkg rizs
kevés olaj
1 kanál zsemle morzsa
só, bors, fűszerpaprika

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, félre tesszük. A rizst ugyancsak sós vízben megpároljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rárakjuk a húst, és folytonos keverés mellett megvárjuk, míg a húsnak a leve elpárolog. Zsírjára pirítjuk, ekkor sózzuk, borsózzuk, és kevés paprikával megszórjuk. A hús visszapirítását legalább kétszer megismételjük (a pőrzs íz így alakul ki), de mindig csak 1 dl vizet öntünk rá. Ha a hús megpuhult, és szaftos is, akkor elkezdhetjük összerakni egy hőálló edénybe, amit előzőleg kikentük olajjal, és zsemlemorzsával megszórtunk. A karfiolt leszűrjük (aminek a levét nem öntjük el, hanem hűtőbe rakjuk, és másnap főzünk egy jó zöldség levest belőle). Az edény aljára letesszük a karfiol felét, rárakjuk a párolt rizst, a húst, és a tetejére rárakjuk a maradék karfiolt. Tejfölt kikavarjuk sóval, borssal és egy késhegynyi paprikával. Ezt ráöntjük a karfiolra, és 180°C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  December 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0