Vasárnap, 2024-05-05, 11:50 AM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénTojásos rizsA rizst kevés olajon üvegesre dinszteljük, sózzuk, és belerakunk egy fej vöröshagymát. Ha simán, hagyományos rizst készítünk, akkor a rizsmennyiségnek megfelelően másfélszeres vizet kell ráönteni. Ha a rizsre ráöntöttük a vizet, hagyjuk felforrni. Ekkor a tüzet levesszük takarékra, és lefödve készre pároljuk . 2-3 tojást sóval, borssal felverünk, és serpenyőben nagyon forró olajban (kevés olajon) megsütjük, apró morzsalékosra törjük. Ha a rizs kihűlt, akkor a tojást és a rizst összekeverjük. Hagyományos rizst forrón nem kavarunk, mert összetörjük a rizsszemeket. Jó étvágyat kívánok! Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |