Vasárnap, 2024-05-05, 4:55 PM
Üdvözöllek Vendég Szakácsa leszek Budapesten és környékénKarácsonyi fatörzs Hozzávalók: piskótához: 6 db tojás 6 dkg liszt 5 dkg darált dió 1 narancs reszelt héja 10 dkg porcukor kakaós krémhez: 3 db tojás 1 dl tej 15 dkg étcsokoládé 20 dkg margarin 10 dkg dió 15 dkg kristálycukor 1 evőkanál frissen facsart narancslé Elkészítés: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a száraz összetevőket is, végül óvatosan hozzákeverjük a keménnyé vert tojásfehérjét is. 190 °C-ra előmelegített sütőben először 10 percig, majd 170°C-on további 10 percig sütjük, utána még 5 percig szárítjuk. Tiszta konyharuhába tekerjük, hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a kakaós krémet: a tejet, tojásokat, cukrot habverővel összekeverjük, és minimum hőfokon folyamatosan keverve besűrítjük, majd hűlni tesszük. Margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a vízfürdőben megolvasztott étcsokoládét, darált diót, narancslevet, és a már kihűlt sűrű krémhez keverjük. Piskótát megkenjük belül a krémmel (~ felével), majd kb. a harmadánál sréhen elvágjuk a tekercsünket, hozzáillesztjük a nagyobb feléhez, meg lesz a fatörzsünk is. Végül ezt is megkenjük a krémmel, erezetet mintázunk villával a felületen, és díszíthetjük marcipánformákkal. (Marcipánvirágok készítését a dekorációs menüben lehet megnézni.) Elkészítési idő: 2 óra (ebből 25 perc sütés, fél óra hűlés) Nyomtatás |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz |