Töltött csirkecomb
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 db zsemle
2 db tojás
1 marék zöldborsó
20 dkg csirke máj
1 csomag petrezselyem
só, bors
olaj, 2db vöröshagyma, olaj (paradicsom, paprika)
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, és egy kis időre félre tesszük.
A szikkadt zsemléket beáztatjuk 10 percre, közben a vöröshagymát apróra felvágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
Az egyik tojást keményre főzzük, apró kockára vágva beletesszük egy edénybe. A zsemléket kinyomkodjuk, hozzátesszük a tojáshoz a zöldborsót, a nyers tojást és a csirkemájat, amit apró kockára vágtuk. A petrezselyemzöldet is apróra vágva hozzáadjuk, sózzuk, borsózzuk, és az egészet összedolgozzuk. A csirkecombokon a bőrt finoman fellazítjuk, és a bőr alá töltünk a masszából, de ne keményre, mert sülésnél a bőr összeugrik, és a töltelék kifolyik belőle. A töltött combokat tepsibe rakjuk, sóval és borssal bedörzsöljük, rávágjuk a vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot (ha van otthon, ha nincs se baj, elég a vöröshagyma), öntünk rá olajat és kb. 1dl vizet. Letakarjuk fóliával, és a sütőbe rakva 180-200°C fokos sütőbe tesszük, míg megpuhul. A fóliát ekkor levesszük, és a bőrét 200°C fokon piros ropogósra sütjük.
Tálalás: reszelt pityókával, párolt lila káposztával.
A szikkadt zsemléket beáztatjuk 10 percre, közben a vöröshagymát apróra felvágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
Az egyik tojást keményre főzzük, apró kockára vágva beletesszük egy edénybe. A zsemléket kinyomkodjuk, hozzátesszük a tojáshoz a zöldborsót, a nyers tojást és a csirkemájat, amit apró kockára vágtuk. A petrezselyemzöldet is apróra vágva hozzáadjuk, sózzuk, borsózzuk, és az egészet összedolgozzuk. A csirkecombokon a bőrt finoman fellazítjuk, és a bőr alá töltünk a masszából, de ne keményre, mert sülésnél a bőr összeugrik, és a töltelék kifolyik belőle. A töltött combokat tepsibe rakjuk, sóval és borssal bedörzsöljük, rávágjuk a vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot (ha van otthon, ha nincs se baj, elég a vöröshagyma), öntünk rá olajat és kb. 1dl vizet. Letakarjuk fóliával, és a sütőbe rakva 180-200°C fokos sütőbe tesszük, míg megpuhul. A fóliát ekkor levesszük, és a bőrét 200°C fokon piros ropogósra sütjük.
Tálalás: reszelt pityókával, párolt lila káposztával.
Nyomtatás