Csütörtök, 2018-07-19, 7:02 AM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Udvarhelyi hordó


Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 tojássárga
1 citrom reszelt héja
1 zacskó élesztő 
2 dl tej 
1 kanál cukor és egy gondolatnyi só
A krémhez: 2 dl habtejszín, 1 tasak habfixáló

Elkészítése:
Nagy tálba a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a citrom héját és a felfuttatott élesztőt (élesztő, 1 kanál cukor és a langyos tej + liszt szórás a tetején, ha duplára nőtt = kovász). Alaposan meggyurmázzuk, míg a kezünktől és az edénytől el nem válik, enyhén a tetejét meglisztezzük, és egy konyharuhával letakarjuk, míg duplájára nem nő. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 1 cm szalagokat vágunk, amiket 15 cm hosszú és 2cm széles fa rudacskákra tekerünk, persze amit előzőleg olajoztunk, és liszteztünk. Bő forró olajban kisütjük. Ha kihűlt, a tejszínből és a habfixálóból krémet verünk, és beletöltjük a hordócskába, megszórjuk porcukorral vagy olvasztott csokival, húzásokat csinálunk rá. "Istenemre "nagyon finom!

 




Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  Július 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0