Marcipán virágok
Ha puha, friss marcipánra vágyunk, vagy csak otthon szeretnénk elkészíteni süteményünk dekorációját, készítsünk marcipánvirágokat!
Kereskedelemben kapható marcipán tömböt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákat alakíthatunk ki, néhány példa ezekre, amihez semmi különös eszközre nincsen szükségünk:
változatok:
- középső bibét megformázzuk (kis hengert gyúrunk). 3-4 cm széles lapot szelünk, majd a bibe köré hullámosan rátekergetjük. Hűtés után kicsi visszahajtogatjuk a szirmokat, formázgatjuk.
- bibét készítünk, mint előbb. 3-4 cm széles lapot úgy szeljük le, hogy az egyik szélét hullámosra vágjuk, majd a bibe köré feltekerjük, a szirmokat kissé kihajtogatjuk.
- bibét készítünk, mint előbb. Különböző méretű szirmokat vágunk késsel, a formázáshoz használhatjuk az ujjunkat (körbevágjuk), majd a bibére nyomkodjuk a szirmokat (belülről kifelé kisebbtől nagyobb szirmokat használva)
- virágszárat mintázhatunk, ha "kishernyóra" nyújtjuk, gyurmázzuk a marcipánt
- leveleket vághatunk a kinyújtott marcipánból, melyre hegyes késsel levél erezetet mintázhatunk, és kissé megdomborítjuk
Az elkészült virágokat fóliával letakarva hűtjük. Használhatunk sablonokat is a vágásokhoz. Végül tehetünk rá cukordíszeket.
Nyomtatás