Sertés szűz töltve, tekerve, búbos kemencében sütve
Hozzávalók:
sertés szűz
kolbászhús
8 db füstölt tarja
hegyes, zöld paprika
Elkészítése:
A
húst hosszában elvágjuk, csinálunk egy nyitott szeletett, amit
klopfolóval szép nagyra kilazítunk, sózzuk és borsozzuk. A húsra
rátesszük a füstölt tarját, erre ráhelyezzük a kolbászhúst, majd erre
rátesszük a kicsumázott, erejétől megtisztított, és platnin megsült
paprikát, és szorosan feltekerjük. Alufóliába tekerve, zsiradék
nélkül, hőálló edényben (sütőben) megsütjük, kb. 40 perc alatt készre sül.
Tálalás: Melegen krumplipürével és uborka salátával tálaljuk.
Hidegen svédasztalon, zelleres burgonyasalátával tálaljuk.
Nyomtatás