Péntek, 2018-01-19, 6:33 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Rózsa fánk

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás sárga
1 narancs reszelt héja
egy csepp rum
1 zacskó élesztő
3 dl tej
2 evőkanál cukor
10 dkg vaj és egy csipet só
 
Elkészítése:
2 dl tejből, élesztőből és egy kanál cukorból kovászt készítünk. Míg készül a kovászunk, addig a lisztet egy nagy tálba beleszitáljuk, és egy picit meg is melegíthetjük, hogy hamarabb megkeljen. Ha a kovászunk megvan, hozzáadjuk a liszthez, és óvatosan kezdjük összedolgozni miközben a tojásokat, a narancs héját, a sót és a rumot is. Mikor már a tészta kezdett összeállni, az olvasztott vajat is hozzáadjuk, és alaposan, hogy edénytől és kéztől elváljon, dolgozzuk ki a tésztát. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, és kétféle méretű pogácsaszaggatóval formákat készítünk. A nagyobb formákat alulra rakjuk, rátesszük a kisebb formákat, és még egy 10 percig kelesztjük. Közben nagy edénybe bőségesen öntünk étolajat, és elkezdjük melegíteni. Visszatérünk a fánkunkhoz, és az újra kelt tésztánkat öt helyen bevágjuk, ujjunkkal a közepében gödröt formázunk, és a forró (nem túl forró, mert beég a tészta) olajba "fejjel" lefele beletesszük a tésztát, és lefedjük. Kb. 1 perc után a fedőt levesszük, és a rózsáinkat megforgatjuk, de már a fedő nem kell rá! Így járunk el, míg a tésztánk el nem fogy.
Tálalás: A közepébe egy szem eper befőttet teszünk, és porcukorral meghintjük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jó étvágyat!
 
 
Belépés
Naptár
«  Január 2018  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0