Almás rétes
Hozzávalók 2 rúd réteshez:2 kg alma
6 leveles réteslap
1 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
10 dkg dió
cukor, vaníliás cukor, rumaroma
1 db citrom reszelt héja
Elkészítése :
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. A lereszelt almát finoman kinyomkodjuk, a levét oda adjuk a gyereknek, hogy fogyassza el. A vajat egy edénybe felrakjuk a tűzre, és beletesszük az almát. Ízlés szerint cukrozzuk, vaníliás cukrot, a citrom héját és a rumaromát is hozzáadjuk. Ha a leve elpárolgott, konyharuhára rátesszük az első réteslapot. Bekenjük olajjal, rátesszük a másodikat, ezt is bekenjük, és a harmadik réteslapot is bekenjük. A réteslapokra rászórjuk a darált diót, és erre rákenjük az almát. A rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, és egy villával megszúrjuk, hogy a gőz el tudjon távozni. A rétesek tetejét megkenjük tejföllel, és rá egy kis olajat is teszünk. (ettől lesz szép barna és fényes) 180°C fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Vaníliamártással tálaljuk.
Nyomtatás