Csütörtök, 2018-11-15, 7:57 PM
Üdvözöllek Vendég

Szakácsa leszek Budapesten és környékén


Almás rétes

Hozzávalók 2 rúd réteshez:
2 kg alma

6 leveles réteslap
1 evőkanál tejföl
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
10 dkg dió
cukor, vaníliás cukor, rumaroma
1 db citrom  reszelt héja


Elkészítése :

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. A lereszelt almát finoman kinyomkodjuk, a levét oda adjuk a gyereknek, hogy fogyassza el. A vajat egy edénybe felrakjuk a tűzre, és beletesszük az almát. Ízlés szerint
cukrozzuk, vaníliás cukrot, a citrom héját és a rumaromát is hozzáadjuk. Ha a leve elpárolgott, konyharuhára rátesszük az első réteslapot. Bekenjük olajjal, rátesszük a másodikat, ezt is bekenjük, és a harmadik réteslapot is bekenjük. A réteslapokra rászórjuk a darált diót, és erre rákenjük az almát. A rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, és egy villával megszúrjuk, hogy a gőz el tudjon távozni. A rétesek tetejét megkenjük tejföllel, és rá egy kis olajat is teszünk. (ettől lesz szép barna és fényes) 180°C fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Vaníliamártással tálaljuk.



Nyomtatás
Belépés
Naptár
«  November 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 71
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0