Reszelt pityóka
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2-3 fej vöröshagyma
só, bors, paprika, őrölt kömény
Elkészítése:
A
vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A tűzről
félre véve hozzá adunk egy kiskanál paprikát, a sót,
borst, őrölt köményt és 1 dl vizet. Háromszori visszapirítás (hagyjuk
hogy elfője a levét, és újra adunk hozzá vizet) után a héjában főtt
burgonyát belereszeljük (nagy lyukon) a pörkölt alapba. Visszarakjuk a
tűzre, és további kb. 10 perc keverés mellet készre pirítjuk.
Maradékból másnap vegetáriánus fasírozottak készíthetünk: hozzáadunk egy tojást, egy kanál lisztet, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd olajban kisütjük.Nyomtatás